avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 218 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Recuperare avans platit pentru achizitie teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Recuperare avans platit pentru achizitie teren

Buna ziua, In anul 2008 am achitat un avans pentru achizitia unui teren, din diverse motive (si ale proprietarului si ale noastre) s-a renuntat la achizitia acelui teren. Prontr-o declaratie a proprietarului acesta se obliga (printr-o declaratie) sa imi restituie avansul achitat mai putin partea de comision a agentiei imobiliare, pana la o anumita data. Din nefericire proprietarul mi-a returnat jumatate din suma iar diferenta ma tot amana si acum. In declaratie acesta specifica faptul ca la vanzarea terenului ne va returna suma, ceea ce nu s-a intamplat. Mentionez ca ultima declaratie semnata a fost la data de 28.12.2009. Ce cai am pentru recuperarea banilor? Se prescrie aceasta datorie, daca telefonic am vorbit in permanenta?
Din 2009 pana in prezent sunt mai mult de 3 ani!

Daca el recunoaste debitul datorat catre dvs. atunci nu mai putem vorbi de prescriere.

Incercati sa obtineti de la el un nou inscris prin care sa recunoasca datoria pe care o are.
Si da ca reusesc pot merge la un executor cu documentele?
Daca reusiti sa obtineti recunoasterea din partea acelei persoane, urmatorul pas este la avocat si apoi la executor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescrierea datoriilor catre asociatie Adriantot Adriantot Sunt membru intr-un comitet nou ales si apare un proprietar cu cererea de ai anula datoria de 105 ron cota lui de reparatie a terasei , datorie ce figureaza in ... (vezi toată discuția)
Am luat un imprumut ipotecar pt altcineva! Ce_sa_fac Ce_sa_fac Va rog sa ma ajutati! Am luat de la o banca un imprumut de nevoi personale cu ipoteca pentru o alta persoana care nu avea nici un venit legal la acea data si, ... (vezi toată discuția)
Contract achizitie casa la stadiu de proiect Lavrentziu Lavrentziu Buna ziua Vreau sa achizitionez o casa de la o persoana fizica. Casa se afla la stadiul de proiect. Proprietarul terenului va construi o casa care o voi ... (vezi toată discuția)