avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 555 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cum stabilesc valoarea terenului in vederea timbrarii?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cum stabilesc valoarea terenului in vederea timbrarii?

Buna ziua,
Am un teren extravilan in Teleorman, pe care il detin impreuna cu alti 3 mostenitori.Am formulat cerere de iesire din indiviziune, insa instanta mi-a pus in vedere sa depun inscrisuri din care sa reiasa valoarea terenului ce face obiectul litigiului, valoare la care eu sa achit taxa de timbru ( 3% din valoare).
Am solicitat Primariei valoarea de impozitare a terenului, insa mi s-a explicat ca impozitul se calculeaza aplicandu-se o suma fixa, stabilita prin lege fiecarui hectar.Nu au o valoare de impozitare.Mi se pare aberant, sa nu aiba valoare de impozitare a terenului. Ce pot face sa stabilesc valoarea?Am inteles ca Primariile elibereaza asemenea adeverinte.Cum sa le explic sa ma inteleaga?Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: legalmgm , utilizator 12:18, 12 Iunie 2014
1. O prima aproximatie - valorile din Ghidul Notarilor Publici
2. Printr-o Expertiza tehnica extrajudiciara

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire din indiviziune atribuire parti si estimare valoare 1dragon6 1dragon6 Doresc sa ies din indiviziune cu tatal dupa 14 ani, Am plecat din municipiu in 1982 si dinsul nu va vinde sau ajunge la o intelegere cu mine. Tatal traieste ... (vezi toată discuția)
De unde obtin un certificat fiscal cu valoarea de impunere a terenului? iuliana dan iuliana dan sint in proces de partaj,pentru iesire din indiviziune.adica sintem doua surori carora parintii ne-au dat case,una linga alta si dorim sa impartim si ... (vezi toată discuția)
Cum se procedeaza? nicole852107 nicole852107 buna ziua,am citit tot felul de articole in vederea iesirii din indiviziune pe terenuri extravilane fanaturi.ma intrereseaza sa stiu cum se procedeaza si care ... (vezi toată discuția)