Multumesc mult pentru raspuns,dar as vrea sa continui si sa va spun ca vreau sa devin unic proprietar al acelui teren.In antecontract nu figureaza nicio data pana la care trebuia incheiat actul, doar ca in acesta se mentioneaza faptul ca daca actul nu se va incheia din vina vanzatorului acesta va restitui de zece ori pretul primit, iar daca din vina cumparatorului acesta va pierde pretul achitat. Ce inseamna aceasta vina, si exista vreun termen pentru finalizarea actelor? In momentul de fata eu cu cine trebuie sa vorbesc ca sa pot cumpara terenul, cu cei doi frati care au vandut sau cu cel care a cumparat, parti care au incheiat antecontractul.
Cand a fost incheiat antecontractul ?
Promisiunea de vânzare şi promisiunea de cumpărare
(1) Când una dintre părţile care au încheiate promisiune bilaterală de vânzare refuză, nejustificat, să încheie contractul promis, cealaltă parte poate cere pronunţarea unei hotărâri care să ţină loc de contract, dacă toate celelalte condiţii de validitate sunt îndeplinite.
(2) Dreptul la acţiune se prescrie în termen de 6 luni de la data la care contractul trebuia încheiat.
(3) Dispoziţiile alin. (1) şi (2) se aplică în mod corespunzător în cazul promisiunii unilaterale de vânzare sau de cumpărare, după caz.
(4) În cazul promisiunii unilaterale de cumpărare a unui bun individual determinat, dacă, mai înainte ca promisiunea să fi fost executată, creditorul său înstrăinează bunul ori constituie un drept real asupra acestuia, obligaţia promitentului se consideră stinsă.
Deci acum eu pot lua legatura cu cei doi frati mostenitorii de drept pentru a cumpara terenul de la ei? Nici vanzatorii nici cumparatorul nu au mai incheiat niciun act in afara de acel antecontract datat 2007. Nu stiu daca am fost destul de explicit dar va multumesc oricum. Toate actele incepand cu antecontractul, titlul de proprietate si procesul verbal de punere in posesie se afla la mine.
Buna ziua. In anul 2007 doua parti au incheiat un antecontract privind vanzarea-cumpararea unui teren. Intrebarea mea este daca pot cumpara de la fostul proprietar, pentru ca cel care a vrut sa cumpere initial nu a continuat demersurile, nu a trecut pe numele lui nimic, a ramas la stadiu de antecontract. Acesta poate fi declarat nul sau fara valabilitate, tinand cont de perioada lunga de timp care a trecut.
~ final discuție ~