avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 937 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Angajare absolvent
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Angajare absolvent

Buna ziua,
Beneficiezi de suventie pentru un absolvent de liceu, dar care a luat somajul timp de 6 luni, iar acu doresti sa il angajezi?Specific ca somajul a fost terminat de 2 luni. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:05, 12 Iunie 2014
1. Nici Legea 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca si nici Normele de aplicare a ei nu pun conditia ca absolventul respectiv sa fie inregistrat la Agentia de Somaj.

2. Dintre conditii enumar:
- sa nu fi trecut mai mult de 12 luni de la absolvire;
- la data absolvirii studiilor sa nu fi avut raporturi de muncã sau de serviciu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Subventie tanar absolvent mitrofan emilia mitrofan emilia BUNA ZIUA am o rugaminte! asi dori sa angajez un tanar absolvent de liceu din 2013 si nu stiu daca beneficiez de subventie . va rog sa specificati ce ... (vezi toată discuția)
Facilitati la angajare dupa terminarea liceului office.carmen office.carmen O firma doreste sa angajeze o persoana care a terminat liceul in acest an si nu a promovat examenul de bacalaureat.Intrebare:in acest moment se mai acorda de ... (vezi toată discuția)
De cand curg cele 60 de zile de la absolvirea unei institutii de invatamant ? rrobyfm rrobyfm Buna ziua. am o cunostinta care a absolvit liceul in sesiunea IUNIE-IULIE 2011. V-as ruga sa-mi spuneti si mie de la ce data se scurg cele 60 de zile in care ... (vezi toată discuția)