avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 961 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Hotararile pronuntate de prima instanta in litigiile ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Hotararile pronuntate de prima instanta in litigiile de munca sunt executorii?

Buna ziua . Va rog sa imi spuneti daca o societate comerciala in calitate de parata intr-un litigiu de munca a fost obligata de prima instanta (tribunal)sa plateasca reclamantului o suma de bani si cheltuieli de judecata, printr-o sentinta civila in care nu se specifica ca este executorie si impotriva careia societatea in discutie a declarat apel trebuie sa plateasca cele dispuse de prima instanta? Care este temeiul legal? Mentionez faptul ca reclamantul ne-a somat sa ii platim suma in caz contrar specificand faptul ca se adreseaza unui jexecutor judecatoresc. Nu trebuie mai intai sa se judece apelul declarat de societatea comerciala? Va rog mult sa ma lamuriti.
Cel mai recent răspuns: cristina69 , utilizator 15:26, 21 Iulie 2014
Puteti solicita in apel , suspendarea executarii silite.
Dar ar trebui sa existe o adresa de la executor judecatoresc in acest sens, ori reclamantul a depus o doar o cerere prin care solicita achitarea drepturilor stabilite de instanta. Avand in vedere ca suma este de aproximativ 2400 lei consider ca nu are rost sa mai fac si cheltuieli de executare sau sa depun si cautiune pentru suspendarea executarii.... Este gresit daca ii achit??? Pot fi acuzata de catre angajator ca nu trebuia sa achit aceasta suma?? ca trebuia sa fac contestatie la executare?
Nu este gresit s-o achitati, insa va trebuie si acordul conducerii. Astfel puteti fi acuzata de incalcarea disciplinii muncii.

Cererea trebuia insotita de copia hot.judec.
Da a depus si copia hotararii judecatoresti si exista si acordul conducerii... Ideea este ca nu as vrea sa cresc valoarea acestor cheltuieli intrucat situatia economica a societatii este precara. Oricum daca castig in apel pot recupera aceasta suma.
Daca are depusa si copia si exista acordul conducerii , atunci va trebui sa faceti plata, iar daca pierde in apel , veti recupera suma platita.

Alte discuții în legătură

Cum pot suspenda executarea unei sentinte executorii pronuntata de instanta de fond? cristina69 cristina69 Buna ziua, Am urmatoarea speta : Intr-un litigiu de munca in care partile sunt reclamant-un angajat al firmei X iar parat - un angajat al acestei firme . ... (vezi toată discuția)
Cerere suspendare executare a sentintei pronuntata de instanta de fond cristina69 cristina69 Buna ziua. Va rog sa imi spuneti daca am formulat cerere de suspendare a executarii unei sentinte pronuntate de catre prima instanta pana la solutionarea ... (vezi toată discuția)
Recuperare costuri din executare silită vicamircea vicamircea În data de 03.06, secţia I-A civilă a Tribunalului Timiş a întocmit minuta Deciziei nr.580/A/03.06.2015 pronunţată în dosarul nr.19369/325/2014. Pe ... (vezi toată discuția)