avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Buna ziua
Am si eu o nelamurire cu un teren,Sotia a mostenit un teren intravilan cumparat de socrul meu in anul 2004. dupa moartea socrului s-a dezbatut partajul succesoral in instanta si sotia a primit o parte din acest teren.
Pana aici totul este ok. dar acum n-eam pomenit cu un cetatean care spune ca acest teren este al lui ca el este mostenitorul celui care a vandut terenul socrului meu ca a dezbatut taxa de succesiune dupa acesta si terenul este al lui.
va rog sa imi spuneti si mie cum este posibil ca acelasi notar sa autentifice un contract de vanzare cumparare( in anul 2004 cand socrul meu a cumparat terenul a facut cadastrul si la intabulat in cartea funciara pe numele lui) si zece ani mai tarziu acelasi teren sa il atribuie mostenitorului celui care la vandut
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:31, 13 Iunie 2014
Mergeti la avocat cu actele pentru o consultatie juridica.
Fara a se vedea actele e greu de tras o concluzie care sa va ajute cu adevarat deoarece simplele presupuneri nu va ajuta in cazul dat.
da asta am sa fac
dar puteti sa imi spuneti si mie va rog cum este posibil ca dupa ce a fost vandut un teren sa mai poata fi bagat in succesiune
nu am acces de cat la actele mele, cele ale ale celuilalt cetatean nu le am vazut
dar a venit la mine pe teren , a intrat in curte si a zis ca este al lui poate sa faca asa cevaa zis ca el are cert de mostenitor si terenul este al lui cum este posibil daca el a fost vandut inainte
Vedeti ca a consulta un avocat inseamna sa il platiti.
Daca mergeti gratis la avocat ramaneti pe forum sa intrebati pentru ca nici nu se va uita pe acte macar,,,si este lipsit de sens sa mergeti asa...

Exista posibilitate de anulari si N variante.

E mult de discutat si in raport de ceea ce puteti obtine sau nu puteti obtine...
Variante juridice exista dar trebuie dezbatute in concret si sa intelegeti si efectele juridice.
Adica ce va ajuta, cum va ajuta, daca va ajuta, etc...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot cumpara un teren? ion + ion + Am gasit un teren care este de vanzare. M-am prezentat la notar cu toti mostenitorii (sotia si 2 copii) si documentele de la Primarie si acolo au refuzat ... (vezi toată discuția)
Verificarea autenticitatii contractului de vanzare -cumparare Niko9 Niko9 Buna ziua, Cum as putea verifica autencitatea unui contract vanzare -cumparare a unui teren care a fost dat zestre? A fost impartit in doua jumatati egale ... (vezi toată discuția)
Cumparare drepturi litigioase ANGADALI ANGADALI Avem in familie urmatoarea problema : -soacra mea a vandut cu act de mana un teren care de fapt era bun propriu al sotului ei , decedat; nu exista succesiune ... (vezi toată discuția)