avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 968 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale vanzare societate comerciala
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

vanzare societate comerciala

am o firma infiintata in iunie 2008 pe care doresc sa o instrainez.Ce riscuri pot exista?Voi mai avea vreo legatura cu aceasta firma dupa vanzare?Voi mai putea infiinta o alta firma pe viitor?Ce acte trebuiesc intocmite pentru vanzare ?
Cel mai recent răspuns: MARGARETA STANCIU , Avocat 22:34, 7 Noiembrie 2009
Buna ziua,

Va rog sa imi spuneti ce se intimpla in cazul in care cel care cumpara firma, nu achita datoriile? am inteles ca administratorul poate fi repus in drepturi...ma puteti ajuta?
Administratorul nu raspunde de datoriile firmei decat in cazul in care ele au intervenit ca urmare a proastei administrari. Daca firma este pe pierdere si nu are de unde plati, iar administratorul a facut tot ce i-a stat in putinta sa redreseze activitatea, dar din motive independente de el, nu a reusit, atunci nu are cum sa fie tras la raspundere. Datoriile sunt ale firmei si se preiau odata cu schimbarea administratorului, de catre acesta din urma. In logica celor afirmate anterior, de datoriile asumate si preluate in cunostiinta de cauza, raspunde noul administrator.
Acum depinde insa si de ce fel de datorii vorbim, intrucat, daca ele au fost garantate personal de fostul administrator, cum e cazul biletelor la ordin avalizate, atunci de le raspunde tot fostul administrator.
In privinta datoriilor catre asociat, ele exista cred, doar pe hartie. Viitorul asociat poate recupera acesti bani din vanzarea activelor, daca ele exista sau din incasari.
Ultima modificare: Vineri, 6 Noiembrie 2009
ContSters69724, utilizator
Incheiati contract de cesiune.Sigur ca puteti infiinta alta firma in viitor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare s.r.l. cu datorii marius d marius d sunt asociat unic si administrator unic al srl-ului care are datorii la stat -tva, cas, etc 1. pot sa vand srl-ul la persoana fizica ?( cesiune toate partile ... (vezi toată discuția)
Probleme cu cesiunea firmei maximtgv maximtgv Buna ziua, detin o societate cu 2 asociati 50%-50%. Acum din anumite probleme aparute intre noi dorim sa cesionam partile altuia. Intrebarea mea este in ce ... (vezi toată discuția)
Riscurile administratorului savyandrei savyandrei Buna ziua , Am nevoie de consultanta intr-o problema foarte delicata . Sunt administrator si unic asociat al unei firme de distributie pusa pe picioare de ... (vezi toată discuția)