avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 862 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Mandat de arestare international
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Mandat de arestare international

Buna ziua,

As dori sa stiu daca se poate, ce se intampla pe parcurul unui mandat de arestare international, daca persoana inculpata este in strainatate, la ce mod este cautata? Imi puteti oferi detalii legate de aceasta procedura? In afara de a cauta persoana la domiciuliu sau granite, exista si alt mod de urmarire?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 14:52, 16 Iunie 2014
INTERPOL-UL se ocupa de aceste aspecte.

Persoana poate fi gasita in diverse moduri.
Primul pas este localizarea persoanei.
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Iunie 2014
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Va multumesc, in ce mod se localizeaza persoana cautata?
Prin mijloace specifice, dupa cum spun ei.
Se fac verificari...si se localizeaza...

In primul rand trebuie identificata locatia persoanei.
Depinde, poate fi oprit la volanul unui automobil si-l prinde cu acte false, sau la trecerea frontierei, sau il recunoaste cineva si suna la Politie, sau ii traseaza mobilul/internetul, sau ii fileaza prietenii/complicii, etc.
Dupa ce este localizat in strainatate se emite mandatul european si va fi cautat.
Poate fi gasit mai devreme sau mai tarziu.
Exista situatii in care inculpatii pleaca in alta tara si mai scapa pentru o vreme.
Sunt multe variante posibile...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriptia executarii pedepsei - mandat de arestare european val123 val123 BUNA ZIUA. O CUNOSTINTA A FOST CONDAMNATA LA 7 ANI DE INCHISOARE ,HOTARARE CE A RAMAS DEFINITIVA IN AUGUST 2000.DE ATUNCI SI PANA IN PREZENT A PLECAT DIN TARA ... (vezi toată discuția)
Mandatul european de arestare Maria_1980 Maria_1980 Buna seara, As dori sa stiu daca un mandat european de arestare este emis inainte sau dupa ca persoana sa fie cautata de interpol? Exista un site sau vreo ... (vezi toată discuția)
Mandatul de arestare international caroli caroli As dori sa stiu daca ma puteti ajuta in ce consta urmarirea prin Interpol. Care sunt pasii care ii fac ei. Sau care sunt metodele prin care ei cauta persoana ... (vezi toată discuția)