Durata totală a arestării preventive a inculpatului în cursul urmăririi penale nu poate depăşi un termen rezonabil şi nu poate fi mai mare de 180 de zile.
În cursul judecăţii în primă instanţă, durata totală a arestării preventive a inculpatului nu poate depăşi un termen rezonabil şi nu poate fi mai mare de jumătatea maximului special prevăzut de lege pentru infracţiunea care face obiectul sesizării instanţei de judecată. În toate cazurile, durata arestării preventive în primă instanţă nu poate depăşi 5 ani.
In apel, dacă durata măsurii a atins durata pedepsei pronunţate în hotărârea de condamnare.
Ar fi util sa precizati despre ce infractiune este vorba pentru ca si infractiunea comisa are un rol important in afara de restul aspectelor care tin de circumstantele personale ale inculpatului.
In prezent, arestul preventiv nu mai este chiar ca in trecut si datorita schimbarilor legislative pot exista si alte masuri procesuale in afara de arestul preventiv.
inselaciune cu 2 persoane inselate (cu cate 450 lei)..recidivist
nu am fost arestat preventiv,numai ma interseaza tema...am doua dosare (inca nu am dat numai declaratia de faptuitor,inca nu am fost instiintat ca s a inceput urmarirea penala)..doresc sa impac cu persoanele vatamate ca sa scap de dosare,dar nu am posibilitatea deoarece ei sunt in strainatate si ma tem sa nu fiu arestat preventiv avand in vedere recidiva