avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cale acces curte
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cale acces curte

Buna ziua,
De curand am achizitionat un apartament la un duplex cu curte. O parcela din aceasta curte este inclusa in actul meu de vanzare cumparare. Problema este ca, eu, ca sa ajung pe aceasta parcela trebuie sa trec prin parcela vecinului meu din duplex. Va rog sa imi spuneti daca vecinul meu este obligat prin lege sa imi lase cale de acces spre terenul meu, pentru ca altfel nu stiu cum as putea ajunge aici. Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 16:30, 17 Iunie 2014
In mod corect, un act de vanzare cumparare in conditiile specificate de dvs., nu putea fi facut fara a se asigura calea de acces la proprietate. Cititi cu atentie daca nu cumva este facuta specificatia ca pe terenul aferent locuintei vi s-a transmis dreptul de folosinta. Daca este asa, nu trebuie sa va faceti griji, pt. ca dr. de folosinta este tot ce aveti nevoie. Daca insa nu este stipulat nici acest drept, atunci va trebui sa verificati cine este proprietarul terenului pe care treceti si sa-i solicitati acestuia ori> sa va vanda o cota indiviza din acesta, ori > sa va constituie un drept de superficie asupra acestuia.
Trebuie vazut ce scrie in actul de vanzare, care e bun comun, care e personal, cum s-a facut dezmembrarea sau orice alte acte juridice din spatele situatiei actuale... in functie de asta alegeti ce puteti face.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract drept de servitute la achizitie casa de la dezvoltator emiblooo1988 emiblooo1988 Buna ziua, Sunt in proces de achizitionare a unei case tip duplex cu suprafata de 110mp utili si teren 250mp pentru a se incadra in conditiile de tva 5% ... (vezi toată discuția)
Drept servitute Jenny50 Jenny50 Mama are un teren impreuna cu sora sa(mostenit de la tatal lor), la care am facut separarea (fiecare cu parcela ei) si s-a stabilit drumul de acces intre cele ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiziune teren proprietate comuna sim14 sim14 Am cumparat o casa intr-un duplex. La semnare, in documente, proprietatea nu avea in compunere doar un lot de teren ci doua. La al doilea lot era \"cota ... (vezi toată discuția)