avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 586 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Legislatie - dreptul la munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Legislatie - dreptul la munca

eram angajat ca agent de interventie,am comis o infractiune la codul rutier(in afara serviciului)pt care am fost condamnat 7 luni cu suspendare....ulterior mi s-a desfacut contractul de munca....este legal???daca ai o condamnare cu suspendare si cu termen de incercare ,se interzice dreptul la munca????
Cel mai recent răspuns: arhiresorin , utilizator 15:42, 18 Iunie 2014
DECIDE...
incepand cu data de......se desface contractul de munca al dlui........conform prevederilor articolului 55 lit c din codul muncii.....
Este gresita decizia de incetare ... art.55 lit.c trebuie sa fie coroborat cu unul din articolele de mai jos
- art.81 C.mun. - demisie
- art.65 C.mun. - concediere pentru motive care nu ţin de persoana salariatului
- art.61 C.mun. - concediere pentru motive care tin de persoana salariatului

MULTUMESC FOARTE MULT.O ULTIMA INTREBARE IN SPETA ASTA....CINE SEMNEAZA DECIZIA DE INCETARE A C.I..M.?? A MEA ESTE SEMNATA DE INSPECTORUL DE SECURITATE AL PUNCTULUI DE LUCRU
In general, deciziile de incetare a c.i.m. sunt semnate de reprezentantul legal al angajatorului sau de persoana imputernicita in acest sens.
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj in caz de desfacere disciplinara a cim? in cazul concedierii ... HannahElaLid HannahElaLid Somaj in caz de desfacere disciplinara a CIM? In cazul concedierii ca urmare a cercetarii disciplinare, se poate acorda somaj, daca celelalte conditii sunt ... (vezi toată discuția)
Incetare cim -somaj nyyco nyyco Buna seara! Va rog frumos sa imi spuneti daca o dispozitie a primarului de incetare a unui contract de munca al unui asistent personal din cauza decesului ... (vezi toată discuția)
Incetare de drept contract individual de munca Danny86 Danny86 Am fost angajat ca [b]asistent personal[/b]. In urma schimbarii incadrarii in grad de handicap, persoana cu handicap nu mai are drept de asistent personal. Ca ... (vezi toată discuția)