avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 716 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Abuz de incredere ?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Abuz de incredere ?

Buna ziua,

In urma cu 3 luni am imprumutat pe X cu o anumita suma de bani. Banii au fost virati din contul meu in contul persoanei X, la semnificatia sumei din ordinul de plata fiind trecut " cadou ". O parte din bani mi-au fost restituiti insa diferenta.... Persoana X recunoaste datoria ( am inclusiv SMS-uri prin care spune ca imi va restitui banii ). Mai nou insa nu mai imi raspunde la telefon cu toate ca prin SMS i-am transmis anumite date limita pana la care sa imi restituie datoria, SMS la care imi raspunde ca nu are banii.
Ma pot indrepta impotriva acestei persoane pe cale legala ? Daca da, cum ?
Va multumesc pentru ajutor

P.S. In cazul in care locul intrebarii mele nu e bine ales in aceasta categorie din form, rog moderatorii sa o mute sau ma ghideze cum sa o fac eu. Multumesc
Cel mai recent răspuns: so2ro , utilizator 18:47, 16 Iunie 2014
Care abuz de incredere, nu ati scris cu manuta dvs cadou ? V-ati abuzat singur. Imi pare rau..nu ii puteti pretinde nici pe cale civila.
Incercati sa convingeti persoana sa va mai dea din ei.
Ultima modificare: Luni, 16 Iunie 2014
gi-jane2, moderator
Este litigiu civil, nu poate fi vorba de abuz de incredere din moment ce este vorba de un imprumut.
Este litigiu civil, nu poate fi vorba de abuz de incredere din moment ce este vorba de un imprumut.

Va multumesc pentru raspuns. Sa inteleg ca acest caz poate fi inaintat pentru a fi solutionat de o instanta civila ?
Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proba inregistrare audio cu aplicatie reportofon al3x_nistor al3x_nistor Am imprumutat un \"prieten\" cu o suma de bani pentru reparatia unei masini. Mi-a promis ca imi va da o parte din profit cand se va materializa. Nu am incheiat ... (vezi toată discuția)
Recuperare datorie de la persoana fizica serban33 serban33 Am si eu o problema, am imprumutat un coleg de serviciu cu o suma de bani si se pare ca nu am fost singurul. Intre timp colegul isi da demisia de la locul de ... (vezi toată discuția)
Abuz de incredere nelugigi nelugigi Buna seara. Am si eu o problema si nu stiu cum sa o rezolv, daca se poate sa ma ajutati. Am imprumutat unui prieten avocat 400 Ron prin depunere pe cardul lui ... (vezi toată discuția)