Buna ziua ,
As dori si eu un sfat la urmatoarea problema ; in prezent locuiesc in strainatate si am incercat sa depun actele pentru obtinerea unui pasaport la ambasada dar mi s-a refuzat acest lucru din cauza unei probleme cu actele de divort . Pe scurt in 2008 am divortat si am primit de la judecatorie sentinta definitiva si irevocabila in luna mai dar in luna noiembrie am primit de la tribunal decizia civila care nu mentioneaza decat 'defitiniva . cu drept de recursc in termen de 30 de zile de la comunicare '. La ambasada mi s-a spus ca ar fi trebuit intai decizia de la tribunal si apoi cea de la judecatorie si cum cea de la tribunal nu mentioneaza irevocabil nu-mi pot elibera un nou pasaport. Ce trebuie sa fac in aceasta situatie ? Multumesc
A atacat cineva hotararea si asa ati ajuns la tribunal sau cum ?
In orice caz, de la judecatorie v-a venit o copie pe care dvs trebuia s-o legalizati cu formula definitiva si irevocabila daca nu o ataca nimeni.
Nu aveati cum s-o legalizati si apoi sa va judecati in apel.
Va trebui sa imputerniciti pe cineva in tara sa se ocupe.
Cred ca actele au ajuns cum nu trebuie fiindca Judecatoria mi-a eliberat o copie pe care am legalizat-o cu formula definitiva si irevocabila dar respectivul document de la tribunal mi-a fost trimis prin posta cateva luni dupa ce am primit copia de la Judecatorie . Divortul a fost pronuntat in mai 2008 , Judecatoria mi-a eliberat copia cu formula definitiva si irevocabila dar in Oct /Nov 2008 mi-a parvenit actul de la Tribunal
La tribunal am ajuns cand s-a facut apel dar apelul a fost respins deoarece persoana nu s-a prezentat si nici nu a fost timbrat apelul . Asa este mentionat in documentul primit si mentioneaza ' definitiva " dar nu si irevocabila
Plimbare dosar
dan66
Va rog sa-mi raspundeti cum sa pocedez intr-un penal a carui sentinta definitiva a fost data in urma cu 4 luni(in alta localitate decat cea de ... (vezi toată discuția)