avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1920 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... calculul intretinerii liftului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

calculul intretinerii liftului

Buna ziua! sint nelamurita si necunoscatoare intr-o problema.Locuiesc intr-un ap. cu o camera de 38 mp. la parterul unui bloc.de 8 etaje. Sint separata cu caldura si cu apa.insa particip la celelalte cheltuieli comune. Nemultumirea mea este ca desi particip si la intretinerea lifrului in care eu nu pun piciorul,suma aferenta lunara acestei cheltuieli,este impartita in mod egal,ntinindu-se cont ca sint ap. cu 2 si 3 camere,ca sint familii cu mai multe persoane,.Deci suma o platesc si eu la ap. cu 1 camera si singura fiind, la fel cu cei cu mai multe camere si cu mai multi membri in familie. Nu crped ca este corecta impartire aceasta. Va rog daca aveti bunavointa sa-mi spuneti dupa ce criterii se fac repartizarile partilor comune ale unui condominiu.(dupa nr. pers.,dupa mp locuibili??)Va multumesc.
Reparatia si service-ul lunar al ascensorului sunt suportate de catre toti proprietarii din condominiu, in functie de cota-parte indiviza pe care o detin, nu se repartizeaza nici pe numarul de apartamente si nici pe numarul persoanelor care au locuit in luna respectiva in condominiu.
Energia electrica pentru functionarea ascensorului este repartizata pe numarul de persoane, iar persoanele de la parter si etajul 1 pot fi scutite, daca la ultimul etaj nu este uscatorie sau administratia.
Pentru mai multe detalii aveti la dispozitie Legea 230/2007 si HG 1588/2007.
Ultima modificare: Luni, 16 Iunie 2014
ContSters241232, utilizator
va multumesc din tot sufletul ca mi-ati dat aceste lamuriri.Cu respect va urez multa sanatate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea lifturilor ianniglx ianniglx Cea mai stupida lege din cate exista in romania legea privind lifturile: este normal sa platesti intretinere lift atata vreme cat stai la parter sau demisol ... (vezi toată discuția)
Administratie locatari nelu78d nelu78d buna ziua,am si eu o mica nelamurire daca exista cineva care ma poate ajuta sau indruma unde ma pot informa.Problema mea este urmatoarea locuiesc intr-un bloc ... (vezi toată discuția)
Plata utilitati - lift adivasiu adivasiu cum se calculeaza contributia proprietarilor la plata facturii lunare de intretinere a liftului? conform legii 270/2007.......nu prea reiese clar...... in ... (vezi toată discuția)