avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Impozitare in sistem real sau pe norme de venit
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Impozitare in sistem real sau pe norme de venit

am platit pana acum ca pfa in sistem real. am aflat ca pot plati in baza normelor de venit (profesia mea este mentionata in lista normelor de venit). care este procedura de schimbare din sistem real in norme de venit?
va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Schilca , utilizator 10:33, 19 Iunie 2014
Trebuie sa fi stat ultimii 2 ani pe impozitarea pe venit real. Daca s-a intamplat asta, atunci anul viitor, pana la 31 ianuarie 2015 depuneti D220 in care bifati optiunea de a deveni platitor pe norma de venit.
Multumesc mult pentru raspuns. Din 2007 platesc asa fara sa fi stiut ca pot si pe norma de venit. Inteleg ca nu pot opta acum pt schimbare?
inca o intrebare: mi se va recalcula din urma diferenta de impozit platit in plus? sau masura nu se va aplica retroactiv?
Trecerea o veti face deci din ianuarie 2015 si din anul 2015 se va aplica plata impozitului si a contributiei la sanatate fata de valoarea normei de venit stabilita pentru anul 2015 si urmatorii, cat timp veti dori sa ramaneti pe acest sistem de impozitare. Nu retroactiv.
multumesc.
inca o problema as vrea sa ridic. pfa-ul meu nu este inregistrat la registrul comertului, ci intr-un registru special legat de natura profesiei (registrul national al asistentilor sociali). exista vreo norma care spune ca trebuie inregistrat la registrul comertului pentru a putea trece la norma de venit? sau pot trece pe norma de venit si asa? altfel, ce presupune ca si procedura si ca efecte/consecinte inregistrarea la registrul comertului? multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa servicii informatice- declaratia 220 neli_2010 neli_2010 Buna ziua, Am un PFA cod CAEN 6201 impozitat pana anul trecut la norma de venit. Din cate am inteles, sunt obligata ca pana la 31 decembrie sa inregistrez ... (vezi toată discuția)
Pfa - inregistrare fiscala anaf marian52 marian52 Bine v-am gasit! Am cateva nelamuriri referior la declaratia 220 / inregistrarea fiscala. Voi face comert prin internet (CAEN 4791) in America pe toata ... (vezi toată discuția)
Pfa dupa infiintare florinf69 florinf69 buna seara, sunt florin si vreau sa fac un PFA, ma ocup cu obiecte hand-made. am studiat primii pasi pentru infiintare, m-am lamurit. dar dupa ce am ... (vezi toată discuția)