avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 805 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Act vanzare cumparare imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Act vanzare cumparare imobil

Prietenii nostrii ,proprietarii unei case de locuit doresc sa se stabileasca in strainatate. Vor sa ne vanda noua casa dar desi au autorizatie de constructie pe numele lor si platesc impozit la Primarie de peste 20 ani au casa construita pe un teren ce este trecut in titlul tatalui prietenului meu. Cum putem sa realizam vanzarea (efectuarea cadastrului, intabularea etc) tinand cont de faptul ca nu se intelege cu proprietarul terenului si nu poate conta pe cooperarea acestuia?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters318277 , utilizator 13:56, 17 Iunie 2014
După umila mea părere, sunt două situații, după intabularea dreptului de proprietate asupra construcției:
1. Vânzare și ulterior solicitare drept de servitute.
2. Accesiune imobiliară artificială art. 581 C.civ. Cel mai mult înclin să cred că va fi posibil ceea ce urmăriți prin acest procedeu / acțiune în fața instanței. Construcția, având la bază autorizație de construcție se poate zic eu înscrie în cartea funciară, probabil că există și un act din care rezultă dreptul de folosință asupra terenului unde a fost edificată construcția.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este acesta un caz de accesiune imobiliara artificiala? inm2015 inm2015 Proprietarul unui teren si al unei case edificate pe acest teren, construieste(fara autorizatie) 2 anexe gospodaresti(magazii) pe acest teren. Dupa 5 ani, ... (vezi toată discuția)
Edificare imobile construite fara autorizatie de constructie ady09 ady09 va rog sa-mi spuneti prevederile legale cu privire la modalitatile de edificare a unui imobil construit fara autorizatie de constructie , cladire construita ... (vezi toată discuția)
Intabulare cladire Oana  Tudor Oana Tudor Am o problema si nu reusesc sa ii gasesc soluţia. Societatea a cumparat de la alta societate o magazie (nu si terenul aferent). Această tranzacţie ca sa ii ... (vezi toată discuția)