avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 804 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... divortul in lipsa unei parti
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

divortul in lipsa unei parti

Buna! Am fost casatorita de 5 ani,dar nu mai merge intre noi si am decis sa ne despartim.In momentul de fata locuiesc in Londra iar sotul la fel,dar a bagat divort in Romania.As vrea sa stiu daca e posibil sa semnez actele de divort fara sa merg in Romania.Nu avem nimic de impartit,nu avem copii.Cum trebuie sa procedez? E obligatoriu sa platesc avocat sau pot sa trimit pe altcineva in numele meu ?Eu vreau sa semnez actele de divort si sa terminam cat mai repede ,dar nu imi permit sa merg in Romania.Ce sfat imi dati?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 12:23, 19 Iunie 2014
daca sunteti de acord cu cererile sotului puteti trimite intampinarea prin posta la judecatorie, precizand ca nu aveti alte solicitari si ca doriti ca judecata sa se faca in lipsa. La adresa unde ati fost citata(adresa din tara) veti primi si hotararea.
Se putea rezolva la notar, unde dumneavoastră puteți trimite o altă persoană să semneze cererea, desigur trebuie să o mandatați persoan respectivă prin procură notarială art. 376 alin. 2 Cod civil.
Si la notar, tot trebuia sa va prezentati o data.
Trimiteti intampinare prin posta.
Daca vreti sa divortati rapid si sa nu veniti in tara angajati avocat.
La notar trebuie sa fiti prezenta personal adica sa veniti de vreo doua ori in Romania...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort cu minori strainatate lorena1979 lorena1979 Buna ziua! Sunt casatorita cu sotul meu de 7 ani.Momentan locuim in Spania.Anul acesta din cauza neintelegerilor si certurilor din ce in ce mai dese ne-am ... (vezi toată discuția)
Divort LUNCA CRISTINA EXPERT CONTABIL LUNCA CRISTINA EXPERT CONTABIL Sotul este in detentie in strainatate, avem un copil minor, care este procedura in vederea obtinerii divortului si cunstodiei exclusive a copilului? (vezi toată discuția)
vreau sa divorțez. ce trebuie sa fac? cât ma costã? degi_gi degi_gi Vreau sa divorțez dar soția este plecata în străinătate și nu poate veni în țară, ea este de acord cu divorțul. Aș dori sa ... (vezi toată discuția)