avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1887 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Exploatare angajat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Exploatare angajat

Buna ziua,
As vrea si eu sa aflu cui ma pot adresa in caz de "exploatare" a angajatului. Ideea principala este ca firma pentru care lucreaza o cunostinta are pretentia ca angajatii sa semneze un act aditional la contractul de munca prin care sa se modifice salariul la 107 lei/luna, iar norma de lucru sa fie 1 ora/zi, in conditiile in care se lucreaza de fapt 8, iar remuneratia faptica este cea stabilita initial (1700 lei)!
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:35, 17 Iunie 2014
Nerespectarea legilor si a altor acte normative care reglementeaza domeniul muncii, relatiile de munca, securitatea si sanatatea in munca poate fi sesizata Inspectoratului Teritorial de Munca si/sau Inspectiei Muncii.

Sesizarile pot fi transmise catre ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca) prin:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei.

De asemenea, poate fi sesizata si ANAF- Directia Antifrauda , avand in vedere munca la gri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu angajatorul CirocGoose CirocGoose Bună ziua, am o nelămurire privind aspectele pe care angajatorul meu ar trebuii sa le respecte. Acum 4 zile ar fi trebuit sa primesc remunerația, doar că ... (vezi toată discuția)
Concediu covid-19 ionela.balan ionela.balan Buna ziua. Sotul meu lucreaza ca si bucatar într-un oraș cu cazuri de infectare cu noul virus.In contract,lucrează cate 8h/zi,dar faptic lucrează doua zile ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am lucrat intr- un laborator de cofetarie unde oamenii ... emiliaemi31@yahoo.com emiliaemi31@yahoo.com Buna ziua! Am lucrat intr- un laborator de cofetarie unde oamenii sunt exploatati si fara a le respecta drepturile daca am comentat ceva am fost data afara ... (vezi toată discuția)