avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1936 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu Covid-19
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu Covid-19

Buna ziua. Sotul meu lucreaza ca si bucatar într-un oraș cu cazuri de infectare cu noul virus.In contract,lucrează cate 8h/zi,dar faptic lucrează doua zile 15h/zi,iar următoarele două este liber. Angajatorul il forțează să lucreze acum 5 zile consecutiv,15h/zi,singur in bucătărie, din cauz acestui virus,sa limiteze expunerea . În cazul în care sotul meu refuza,angajatorul i-a spus sa isi dea demisia.Mentionez ca sotul face naveta intre orasele Botosani - Gura Humorului.Poate cere un concediu fara plata? Sau se poate face o sesizare la ITM?
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Martie 2020
ionela.balan, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:07, 14 Martie 2020
1. Se poate solicita acordarea unui CFP.

2. Codul Muncii
art.115
....
(2)Durata zilnică a timpului de muncă de 12 ore va fi urmată de o perioadă de repaus de 24 de ore.

3. Nerespectarea legilor si a altor acte normative care reglementeaza domeniul muncii, relatiile de munca, securitatea si sanatatea in munca poate fi sesizata Inspectoratului Teritorial de Munca si/sau Inspectiei Muncii.

Sesizarile pot fi transmise catre ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca) prin:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zi de repaos cela04 cela04 In cazul in care am lucrat 7 zile din 7 cate 8h/zi, iar sambata si duminica au fost considerate ore suplimentare si remunerate in conformitate cu CCM, mai ... (vezi toată discuția)
Buna, eu sunt angajat al unei primarii, vreau sa va intreb daca ... Cristian5 Cristian5 Buna, eu sunt angajat al unei primarii, vreau sa va intreb daca e legal sa lucrez 12 ore pe zi consecutiv 3 zile la rand si nici un weekend liber toata luna ... (vezi toată discuția)
Libere legale aviva aviva buna ziua, spuneti mi cat este de legal sa lucrezi 14-15 zile consecutiv fara liber? am o prietena care s a angajat recent la un magazin de imbracaminte,sunt 4 ... (vezi toată discuția)