In anul 2008 am divortat avand un copil in varsta de 3 ani
La momentul respectiv am stabilit de comun acord o pensie alimentara in val de 450 de lei.
Hotararea judecatoareasca a fost data cu obligatia platii pensiei de la data introducerii actiunii de divort.
Nedorind sa alterez relatiile de dragul copilului am fost de äcord"sa plateasca de la data comunicarii, adica dupa un interval de 8 luni (cu toate ca a semnat in fata notarului ca e de acord cu toate cele scrise in hotararea de divort, pt a se grabi comunicarea hotararii), pentru a putea sa plece din proprietatea mea.
Intre timp relatiile s-au deteriorat si tatal nu a platit in repetate randuri toata suma convenita din diverse motive; ba ca a fost cu copilul la mare 1 sapt si i-a dat de mancare, ba ca a fost de revelion la el 2 zile si la fel a mancat, ba ca i-a cumparat tort de ziua lui etc.
In acest moment a mai aparut un copil din casnicia actuala si ma ameninta ca ma da in judecata pt diminuarea pensiei alimetare el avand 2 copii.
Intrebarile mele sunt:
- pot sa cer la locul de munca propirea pensiei din salariu ( in hotararea de divort nefiind specificat acest lucru ci doar datoria lui de plati pensia alimentara)
- mai pot cere achitarea sumelor restante din mai 2008?
- ce sanse de castig are in cazul in care intenteaza cererea de micsoare a pensiei alimentare?
Multumesc,
1.Da, apeland la un executor judecatoresc pentru poprirea venitului.
2.Nu, doar pe ultimii 3 ani pentru ca intervenit termenul de prescriptie.
3.Sansele se raporteaza strict la dispozitiile legale, daca sunt doi copii in intretinerea debitorului ( adica s-a mai nascut inca unul), acesta poate fi obligat la o pensie de intretinere de maxim 16.5% din venitul net lunar realizat ( dvs. stiti mai bine care este venitul asa ca faceti un calcul).
Multumesc pentru raspuns.
Cum procedez in cazul in care vreau sa i se propreasca pensia alimentara din salariu, apelez direct la un executor judecatoresc sau trebuie sa ma adresez instantei?
Daca fac adresa la locul de munca si anexez hortararea de divort si actul notarial in care el specifica ca este de acord cu plata pensiei alimentare nu este suficient pt proprire?
Pensie alimentara
sipiran
Dupa divort, prin decizie, trebuie sa platesc 25% din venit pensie alimentara pt un copil.La data stabilirii avem servici dar dupa o luna am devenit somer.As ... (vezi toată discuția)