Buna dimineata,
Pana in aprilie 2010 am lucrat ca inginer la o firma cu capital de stat.In urma unui val de concedieri colective mi-au desfacut contractul de munca,abuziv,zic eu.Au urmat 2 dosare fond-recurs unde am pierdut.Am pierdut si la contestatia in anulare si prima revizuire.Vazand ca nu vor sa dea anumite acte esentiale pentru proces am deschis si un proces conex pe contencios administrativ si fiscal unde am castigat.Data pronuntarii sentintei definitive in procesul pe contencios a fost 11 feb.2013,insa nu au vrut sa execute nici aceasta hotarare!.Vazand aceasta zm facut plangere penala impotriva persoanelor responsabile si m-am adresat si executorilor judecatoresti.Acestia au emis "Notificare-somatie la 10 zile" .In urma acesteia au adus o parte din acte numai ceea ce era mai important NU!Ei sustin ca aceste acte(statele de functiuni nominale ale personalului TESA din sediul executiv al firmei inainte si dupa concedieri) nu au fost emise pentru ca nu aveau nici o obligatie legala in acest sens.Firma are o structura destul de complexa cu 3 filiale(in Bucuresti,Constanta si Mures).Eu am lucrat la cea din Bucuresti.Statele de functiuni nominale din Filiala(Sucursala) Bucuresti le-au dat inca de la fond.Mie imi vine greu sa cred ca in Sucursala Bucuresti au emis aceste acte,iar tocmai in Sediul Executiv NU.Mai ales ca acolo exista control direct din partea Guvernului.Exista vreo reglementare(lege,act normativ) privind obligarea intocmirii statelor nominale de functiuni ale personalului angajat la toate nivelele?
Exista in Contractul Colectiv de Munca un articolo care spune ca in caz de restructurare,reorganizare,inchidere operationala,etc.analiza privind utilizarea,redistristribuirea personalului se face in raport cu intreaga unitate si nu in raport cu o sectie sau subunitate.Eu sunt 99% ca erau posturi libere dupa concedieri in sediul Executiv sau celelalte sucursale.