avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 972 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Plangere penala nesolutionata
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Plangere penala nesolutionata

Am o plangere penala impotriva unor prepusi ai fostului angajator cu care sunt inca in conflict de munca din 2010.Acestia in mod constant au refuzat sa aduca actele relevante privind organizarea firmei,prezentand instantelor numai ce le-a convenit lor.Din pacate instantele nu au dat dovada de rol activ pentru ca ar fi putut sa-i oblige sa le aduca,mai ales ca le-am cerut in mod explicit.
Vazand aceasta in timpul procesului i-am dat in judecata si pe contencios administrativ si fiscal cu obligatie de a face si am castigat.Decizia a ramas definitiva la 11 feb.2013 dar ei nu au vrut sa aduca actele respective(prezentate in mod trunchiat prin editare pe calculator) decat pe 13 mar.2015 in urma constituirii dosarului de executare.
Plangerea penala am depus-o pe 9 ian.2014 si nici pana acum am fost chemat la sectie sau la Parchet pentru declaratii si cercetari.Avocatul meu spune ca aproape toate dosarele penale de aces gen se claseaza si nu am practic nici o sansa.Dvs.ce parere aveti? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: euxin computers srl , Avocat 10:07, 6 Noiembrie 2015
Nu e clar despre ce acte vorbiti, dar ma gandesc ca o parte le-ati fi putut obtine de la Registrul Comertului ( actele societatii) si de la ITM ( cele ale salariatilor).
Cast despre plangere, va trebui sa va adresati direct la inspectorul care a inregistrat dosarul si care il are in lucru, pentru a vedea exact ce e acolo, cum se deruleaza ancheta.

PS mesajul a fost postat de un avocat, asadar nu vad de ce nu va adresati direct Politiei!! Nu e clar cine nu are incredere in caz, dvs. sau cine?:stunned:
Asa este.Nu am precizat despre ce acte este vorba...Nu sunt avocat ci inginer.Pana in anul 2010 am lucrat ca inginer la un mare furnizor de energie electrica si termica cu sediul in Bucuresti si cu 3 sucursale(companie de stat).In aprilie 2010 a venit o concediere colectiva in baza unei hotarari guvernamentale(HG 95/2010),a AGA(adunarea generala a actionarilor) si al unui articol din CCM(contractul colectiv de munca):"unitatea isi reduce persoanlul ca urmare a reorganizarii" M-au trecut si pe mine in pe listele cu personal "excedentar".Dupa concediere i-am actionat in judecata iar in timpul procesului nu au vrut sa aduca statele nominale de functiuni ale personalului TESA din toate sucursalele plus sediul executiv unde eu banuiam ca existau posturi libere pe care m-ar fi putut redistribui evitand astfel concedierea.Prin acea Decizie pe Contencios Administrativ si Fiscal instanta i-a obligat sa aduca statele nominale de functiuni din sediul executiv,dar nu au vrut sa o execute motivand ca "nu am emis acele acte pentru ca nu aveam nici o obligatie legala in acest sens" ulterior au introdus si o revizuire impotriva acelei decizii(ramasa definitiva si irevocabila) care le-a fost respinsa.Abia dupa ce am constituit dosar de executare prin executor judecatoresc de teama unei amenzi au adus acelea acte trunchiat dupa parerea mea(desi au stampila de "conform cu originalul")Acele acte le-au adus abia dupa 2 ani desi eu am facut multe notificari in acest sens inca de la pronuntarea deciziei.Dupa parearea mea e vorba clar de neexecutare de hotarare judecatoreasca.La aceasta se adauga si alte nereguli cum ar fi: pretind ca depus la dosar anumite acte care in realitate nu exista,pretind ca nu au fost in situatie de relansare economica dupa concedieri desi inscrisurile de la ONRC contrazic din plin acest lucru,etc.Este un caz destul de complicat.Sper ca de asta am fost mai clar.
Mi se pare o ciudatenie de ce apar ca avocat in sistem desi eu am declarat in profil ca sunt inginer.Poate o fi problema de sistem a avocatnet.ro.Tot eu am creeat unui prieten avocat un profil aici si poate de aceea m-au luat si pe mine ca avocat.....
Sunt aproape 2 ani de cand am facut plangere penala impotriva fostului angajator care s-a comportat abuziv refuzand sa execute o hotarare judecatoreasca in favoarea mea,mintind ca nu a emis anumite acte care au fost descoperite ulterior,falsificand inscrisuri,etc.....Organele abilitate sa solutioneze problema bat pasul pe loc.Dupa parerea mea se trage de timp asteptandu-se clasarea cauzei.
Oare mai functioneaza JUSTITIA in Romania???

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie decizie de concediere euxin computers srl euxin computers srl Buna dimineata, Pana in aprilie 2010 am lucrat ca inginer la o firma cu capital de stat.In urma unui val de concedieri colective mi-au desfacut contractul de ... (vezi toată discuția)
Obligativitate intocmire state de functiuni nominale euxin computers srl euxin computers srl Buna dimineata, As dori sa stiu in ce act normativ(Lege HG,etc...) este prevazuta obigativitatea intocmirii statelor nominale de functiuni ale personalului de ... (vezi toată discuția)
Cai de atac respinse. unde ma mai pot adresa? euxin computers srl euxin computers srl Sunt in conflict de munca(a fost o concediere colectiva pe motiv de reducere de personal ca urmare a restrangerii activitatii) cu fostul angajator de peste 5 ... (vezi toată discuția)