avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 236 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodie comuna....dreptul de semnatura
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodie comuna....dreptul de semnatura

Buna ziua,sunt o mamica divortata de 2ani,cu un copi de 4ani operat in 2011 pe cord,in Germania,copilul se afla la mine,eu cu tatal lui avem custodie comuna,pensia alimentara a platit o pana in luna noi 2013,cand a ft dat afara de la locul de munca(lucra in cadrul armatei),momentan e plecat in strainatate,in 2ani si a vazut copilul de 4-5 ori ,o singura data la luat fara mine,in rest a vrut sa fiu prezenta si eu la vizita lui,are prog de vizita stabilit,,nu l am respectat niciodata,cand a vrut sa vada copilul,la vazut(din pacate de prea putine ori),dupa copil nu suna,nu se intereseaza de el,nimic..intrebarea mea este:copilul mai are nevoie de o operatie,tot in Germania,noi avand custodie comuna,cum pot pleca cu copilul la operatie,ca nu l pot scoate din tara fara semnatura lui..nu ma intereseaza pensia alim,nimic..doar ca din clipa in clipa,mergand cu copilul la control in bucuresti,din 6 in 6 luni,sa nu mi spuna de o noua operatie(pt ca e nevoie) si sa nu l pot opera din cauza tatalui...
va trebui sa formulati o actiune in instanta pentru exercitarea autoritatii parintesti exclusiv de catre dvs. astfel veti putea scoate copilul din tara fara a fi nevoie de semnatura tatalui.
Multumesc frumos!
Dar pot face ceva sa grabesc procedura,ca am o doamna avocata,care a depus actele in luna februarie 2014,dar inca nu avem data inceperii procesului..
pt a pleca cu copilul pt proceduri medicale nu aveti nevoie de acordul tatalui.


art 30 legea 248/2005 (3) Prin derogare de la prevederile alin. (1) lit. b)-d), organele
poliţiei de frontierăpermit ieşirea din România a minorilor însoţiţi,
numai în următoarele situaţii:
a) în cazul în care însoţitorul argumentează necesitatea călătoriei
în străinătate prin faptul că minorul urmează să beneficieze de un
tratament medical care nu este posibil pe teritoriul României şi fără de
care viaţa sau sănătatea îi este pusă în mod grav în pericol, cu condiţia
să prezinte documente doveditoare în acest sens, emise sau avizate de
autorităţile medicale române, din care să rezulte perioada şi statul sau
statele în care urmează să se acorde tratamentul medical respectiv, chiar
dacă nu există acordul ambilor părinţi, al celuilalt părinte, al
părintelui supravieţuitor sau al reprezentantului legal;

Desigur ca ar fi mai simplu sa aveti acvordul tatalui si nu cred ca nu vi-l da in detrimentul copilului lui.
In instanta puteti cere suplinirea acordului tatalui pt iesirea din tara, nu cred ca veti obtine ca singura sa exercitati autoritatea parinteasca. Puteti cere si pe calea ordonantei presedintiale daca dovediti urgenta.
Ultima modificare: Miercuri, 18 Iunie 2014
gi-jane2, moderator
Daca macar ar suna dupa el,(copil)s au ar avea macar binevointa de a trimite pensie alim,s au ar incerca macar sa ia legatura pe orice cale cu mine sa afle ce face copilul,probabil si ar da acordul...faptul ca nu si cauta copilul,nu si plateste pensia alim,eu consider dezinteres total..si cum viata copilului e mai presus de orice,o sa o iau pe cale legala...Multumesc :)

Alte discuții în legătură

Custodia comuna Iuliana 24 Iuliana 24 Daca intr-un divort sa stabilit custodia comuna iar in decurs de trei ani acesta nu a sunat si nu ia cautat sub nici o forma se poate cere in instanta custodia ... (vezi toată discuția)
Custodia comuna; desi tatal e dezinteresat de copil, se opune iesirii din tara solomonalexa solomonalexa Buna ziua, as dori un sfat referitor la cum as putea primi doar eu costodia fetitei mele. in momentul de fata fetita are 1 an si 9 luni, sunt divortata din ... (vezi toată discuția)
Custodie copil/incredintare copil mihaela_2013 mihaela_2013 Buna seara, Am un copil de 3,5 ani. Tatal a recunoscut copilul, nu am fost niciodata casatoriti. Acum este plecat din tara pe o perioada nedefinita iar eu ... (vezi toată discuția)