avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 822 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodia comuna
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodia comuna

Daca intr-un divort sa stabilit custodia comuna iar in decurs de trei ani acesta nu a sunat si nu ia cautat sub nici o forma se poate cere in instanta custodia totala a copilului,mentionez ca unul dintre copi este major,intebarea este pt minor
Multumesc
Cel mai recent răspuns: mirebire , utilizator 11:27, 27 Martie 2017
De cerut, in instanta, se poate orice. Important e sa timbrati cererea cf prevederilor HG 80/2013.
Este deajuns faptul ca nu la interesat pt a obtine custodia totala a copilului
Doamnă, depinde de judecător. Unii consideră că dacă nu l-a interesat de copil, nu i-a făcut nici un rău, nu l-a abuzat fizic sau psihic.Alţii consideră dezinteresul un motiv suficient pentru autoritatea părintească unică. dacă omul a plătit pensia alimentară, se consideră că şi-a îndeplinit datoria de părinte.
Asa este doar ca in cazul in care vreau sa ies din tara cu el depind de semnatura lui si sincer chiar nu-mi face placere sa stau sa-l caut,asa poate scap de acest stres
Cum puteți dovedi judecătorului că nu l-a căutat deloc, că nu s-a interesat de copil`?
El se va putea apăra și ar putea spune că a sunat zilnic și ați refuzat să-i răspundeți, sau că v-ați schimbat nr. de tel. și nu v-a mai putut contacta.
Va putea invoca în apărarea lui rea-credință din partea dvs.
Cu ce probe solide îi veți demonta aceste posibile acuzații ale lui`?

Alte discuții în legătură

Buna ziua, dezinteresul total al tatalui fata de minor poate ... Asgfd Asgfd Buna ziua, dezinteresul total al tatalui fata de minor poate fi un motiv pt acordarea autorității exclusive mamei? (vezi toată discuția)
Custodie comuna Enaru Radu Enaru Radu Buna seara!In urma divortului de comun acord la notar s-a stabilit domiciliul copilului la tata respectiv subsemnatul,mama platind lunar o pensie alimentara.In ... (vezi toată discuția)
In ce conditii poate cere tatal reincredintarea minorei? rocsy77 rocsy77 buna ziua,am o intrebare ,in ce conditii poate cere tatal custodia fiicei mele de 15 ani pe care o am in custodie din anul 1999,prin hotarare judecatoreasca?in ... (vezi toată discuția)