avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua, dezinteresul total al tatalui fata de minor ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua, dezinteresul total al tatalui fata de minor poate ...

Buna ziua, dezinteresul total al tatalui fata de minor poate fi un motiv pt acordarea autorității exclusive mamei?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 14:16, 18 Noiembrie 2022
Buna ziua, depinde. Autoritatea exclusiva se acorda pentru motive temeinice printre care daca de exemplu, dezinteresul este manifestat prin absente lungi din tara, de ex, prin imposibilitatea de contactare imediata, Alte motive pot fi alcoolismul, boala psihica, dependenta de droguri, violentele, etc.
Depinde de situația de fapt din cazul dvs dacă nu a vizitat copilul lungi perioade de timp,nu s a implicat deloc nu a achitat pensia datorata etcetc.Astfel de spete se evaluează împreună cu.un.av..
Poate fi motiv pentru exercitarea autoritatii parintesti exclusive de catre mama daca se retine ca acest fapt este in interesul superior al copiilului, interes care va prevala in orice decizie.

In functie de circumstantele concrete ale cazului dvs, de formele in care se manifesta acest dezinteres, de durata lui, se va orienta instanta in pronuntarea solutiei.

Cum nu avem de la dvs suficiente date concrete, raspunsul este ca teoretic se poate, practic depinde de situatia de fapt si de probele ce vor putea fi facute in instanta.
Dezinteresul tatălui nu va ajuta la un mod generic.
Trebuie sa vada un avocat intreaga situatie.
Daca tatăl este de acord cu custodia exclusivă procesul se simplifica foarte mult.
Am avut multe situații de acest fel finalizate cu bine.

Scris din București 2022

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua, eu și prietenul meu avem un copil de 10 luni. relația ... Andreea.Ana Andreea.Ana Bună ziua, Eu și prietenul meu avem un copil de 10 luni. Relația noastră este foarte precara, el având mari probleme cu alcoolul. De copil se ocupa ... (vezi toată discuția)
Neimplicare din partea tatălui - pot cere custodie exclusivă? CarmenBugeac CarmenBugeac Daca am o hotarare judecatoaresca in vare tatal a cerut program de vizita dar nu a venit nicodata de can am nascut chiar si dupa ce instanta ne dat custodie ... (vezi toată discuția)
Custodie comună teoretic. practic, bătăi de cap pentru ambii părinți. andreeab1 andreeab1 În acte, custodie comună. În practica, tatăl nu mai are si nici nu isi doreste contact cu minorul. Nu plătește pensie alimentara (o suplinesc eu, fără ... (vezi toată discuția)