avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 850 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodia comuna
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodia comuna

Daca intr-un divort sa stabilit custodia comuna iar in decurs de trei ani acesta nu a sunat si nu ia cautat sub nici o forma se poate cere in instanta custodia totala a copilului,mentionez ca unul dintre copi este major,intebarea este pt minor
Multumesc
Cel mai recent răspuns: mirebire , utilizator 11:27, 27 Martie 2017
Ce spuneți dvs cu audierea lui X și Y..., nu pot fi probe concludente, dacă el se va opune.
La școală se poate interesa telefonic sau prin emailul școlii,nu trebuie să meargă direct la școală dacă locuiește la distanță.
Autoritatea părintească presupune luarea deciziilor importante de comun acord.
Nu are treabă cu legăturile personale dacă au fost exercitate sau nu.
Aveți probe scrise, sau înregistrări telefonice ca l-ați sunat să-i spuneți de minor, să-i cereți acordul într-o anume decizie și el a refuzat, el ar fi zis "nu mă interesează"?
Colegii elevi de la școală nu au de unde să știe cum a ținut tata legătura cu dirigintele, cu secretara școlii, cu directorul...,deci nu pot fi concludenți. Nici nu-i recomandat să vină în timpul orelor să deranjeze.
Dvs trebuie să aveți ca probe și emailuri ca l-ați contactat și el a refuzat să vă răspundă sau v-a răspuns negativ la deciziile importante privind minorul. Dacă v-a răspuns prin email că nu-l interesează, sau că nu are timp să ia o decizie anume, atunci aveți o probă IMPORTANTĂ.

Depinde foarte mult dacă se va opune și cum se va apăra el, dar cu martori rude aflați în conflict de interese nu veți reuși folosindu-i drept probe unice, simple mărturii neconfirmate de înscrisuri și înregistrări audio, care să confirme refuzul lui.
În cazul autorității părintești în comun, dezinteresul uni părinte se caracterizează prin faptul că dispare în lume fără urmă și nu mai poate fi contactat când aveți nevoie de acordul lui când copilul are nevoie.
Sau cum v-am mai spus, dacă nu vă răspunde la telefon, la email..., sau vă răspunde negativ, se scuză că nu poate, că nu are timp..., ar putea fi probe care să confirme dezinteresul.
Ultima modificare: Duminică, 26 Martie 2017
Dapix, utilizator
Eu nu am de ce sa-l caut !
Iuliana 24 a scris:

Eu nu am de ce sa-l caut !

pai vedeti ... asta e un fel de dovada in sprijinul lui
plus faptul ca le trimite cadourile primite de la serviciu poate fi interpretat ca interes ...

In alta ordine de idei:
1.ce problema incercati sa rezolvati cu autoritatea exclusiva?
2. ce varsta are copilul minor?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, dezinteresul total al tatalui fata de minor poate ... Asgfd Asgfd Buna ziua, dezinteresul total al tatalui fata de minor poate fi un motiv pt acordarea autorității exclusive mamei? (vezi toată discuția)
Custodie comuna Enaru Radu Enaru Radu Buna seara!In urma divortului de comun acord la notar s-a stabilit domiciliul copilului la tata respectiv subsemnatul,mama platind lunar o pensie alimentara.In ... (vezi toată discuția)
In ce conditii poate cere tatal reincredintarea minorei? rocsy77 rocsy77 buna ziua,am o intrebare ,in ce conditii poate cere tatal custodia fiicei mele de 15 ani pe care o am in custodie din anul 1999,prin hotarare judecatoreasca?in ... (vezi toată discuția)