avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Detasare sofer
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Detasare sofer

SC cu un singur angajat(sofer+coord.transp),cum procedez in momentul in care am CO,si trebuie sa-mi respect contractul de prestari servicii cu firmele cu care colaborez? Pot sa inchei un contract cu o alta firma de transport prin care sa-mi detaseze un sofer pe o anumita perioada?Cum si cu ce documente justific in trafic(ma refer ca controale ARR) aceasta detasare?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:35, 18 Iunie 2014
Puteti detasa o alta persoana sau puteti incheia un nou c.i.m. cu o alta persoana pe durata determinata.

Pasii detasarii:
1.angajator care solicita forta de munca intocmeste o cerere catre un alt angajator

2. Angajatorul care elibereaza forta de munca emite un acord prin care comunica datele de identificare ale salariatilor detasati, functiile detinute, daca au beneficiat sau nu de concediu de odihna partial sau integral, copii de pe contractele individuale de munca ale acestora precum si adeverinte privind activitatea desfasurata de acestia in cadrul societatii.

3. Unitatea care solicita forta de munca analizeaza datele fiecarui salariat si comunica printr-o adresa numele si prenumele salariatilor selectati.

4. Angajatorul emite decizie de detasare pentru salariatil detasat.
Detasare: acte necesare si indemnizatia de detasare
[ link extern ]
Multumesc pentru raspuns imi este de folos ceea ce mi-ati scris dar,problema mea este un eventual control in trafic de la arr ,cu ce documente v-a trebui sa dovedesc avand in vedere ca ei verifica de obicei daca figureaza in baza de date persoana care conduce masina.Detasarea transmisa online in revisal poate fi accesata si de arr,ca eu sa ma pot justifica?(arr solicita diagrama cu timpii de condus,atestat,asigurare,si CIM in cazul in care sunt angajatul firmei)
ARR nu are acces, din cate cunosc, la baza de date a REVISAL-ului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Detasare Romică Stoica Romică Stoica Ce acte trebuiesc intocmite pentru detasare? (vezi toată discuția)
Detasare Perdy33 Perdy33 Buna ziua, In cazul detasarii se face si contract de prestari servicii intre cei doi angajatori? (vezi toată discuția)
Angajare prin detasare si raspundere juridica cristi_dm cristi_dm Buna seara, Am o speta care vad ca depasesste pe multi juristi. Un director a fost numit prin ordin de ministru in la conducerea unei institutii publice ... (vezi toată discuția)