avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 986 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumpararare teren pasune in vederea construirii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumpararare teren pasune in vederea construirii

Asi dori sa achizitionez un teren in vederea construirii unei locuinte, iar in Certificatul de urbanism (cerut in vederea instrainarii in vederea costruirii de catre proprietar) este specificat:
Regim juridic
- teren pasune in suprafata ......, proprietate...
- teren situat in intravilanul municipilului....
Regim economic
- conform PUG reactualizat L1- subzona locuintelor individuale si colective mici P+1, P+2, V1 - spatii verzi
- utilizari admise - L1: locuinte individuale si colective mici cu maxim P+2 ...
Regim tehnic
- conform O.G. nr. 34/2013 se interzice scoaterea definitiva sau temporara din circuitul agricol a pajistelor (pasuni fanete);
- amplsarea eventualelor constructii se va putea realiza numai daca terenul va fi scos din circuitul agricol cu schimbarea categoriei de folosinta in curti constructii.
Intrebarea mea este daca pot costrui locuinta pe acest pamant
Cel mai recent răspuns: valchim , utilizator 21:03, 19 Iunie 2014
Aveti raspunsul in CU si anume: amplsarea eventualelor constructii se va putea realiza numai daca terenul va fi scos din circuitul agricol cu schimbarea categoriei de folosinta in curti constructii. Pentru documentatia de scoatere din circuitul agricol adresati-va unui arhitect si/sau unui topograf. Vedeti si in CF ce categorie de folosinta are terenul.
Tocmai asta era problema. Conform OG nr. 34/2013 terenul pasune nu poate fi scos din circuitul agricol pentru a fi transformat in categoria curti constructii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scoatere teren din circuit agricol G.V. G.V. Buna ziua, am o intrebare, am un teren intravilan, si vreau sa construiesc pe el.La primarie mi-a spus ca nu se da autorizatie de contruire pana cand nu este ... (vezi toată discuția)
Autorizaþie construire locuinþã pe pajiºte ! Tpopa Tpopa Bună seara, aş dori informaţii privind obţinerea autorizaţiei de construire locuinţă pe un teren păşune intravilan (intravilan , conforrm noului ... (vezi toată discuția)
Intrebare conditii construire cabana GabrielDobrescu GabrielDobrescu Care sunt conditiile in vederea construirii unei cabane pe teren extravilan la Campulung Moldovenesc.Multumesc. (vezi toată discuția)