avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 243 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... spor de toxicitate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

spor de toxicitate

Buna ziua!Sunt salariata(momentan in concediu pentru cresterea copilului) la un grup scolar industrial ca bibliotecar incepand din 20 dec. 2005 as avea cateva intrebari referitoare la salariul dinaintea intrarii mele in concediu pentru cresterea copilului(adica inainte de 15 ian.2008) mai exact: sunt incadrata ca bibliotecar cu studii superioare pe treapta II de salarizare cu incadrarea de 875 ron sunt incadrata bine?(nu am avut acces la grila de salarizare pe care se lucreaza),iar ca sporuri aveam neuro inclus in sal. de baza, zona 10% fiind din mediu rural, as dori, de asemenea, sa stiu daca sunt indreptatita sa primesc sporul de toxicitate (de praf) si ce pasi ar trebui urmati pentru castigarea acestui spor deoarece la alte scoli din judet acest spor se primeste.Eu nu am reusit nici pana in momentul de fata sa conving unitatea ca este legal si as fi indreptatita deoarece manipulez carte.Exista si vreun articol in acest sens?Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:36, 10 Mai 2009
Legea bibliotecilor (nr.334 din 31/05/2002) - Republicată in Monitorul Oficial, Partea I nr. 132 din 11/02/2005
Art. 51. - (1) Personalul din bibliotecile de drept public, care are în responsabilitate colecţii cu acces liber şi/sau destinate împrumutului la domiciliu, beneficiază de un coeficient anual de 0,3% scădere din totalul fondului inventariat, reprezentând pierdere naturală datorată unor cauze care nu puteau fi înlăturate ori în alte asemenea cazuri în care pagubele au fost provocate din riscul minimal normal al serviciului.
(2) Bibliotecile pot asigura utilizatorilor, la cererea acestora, accesul la serviciile lor pe parcursul întregii săptămâni, cu plata personalului, conform legii.
(3) Personalul din biblioteci care lucrează în depozite de carte, colecţii care includ bunuri ce fac parte din patrimoniul cultural naţional mobil, laboratoare de restaurare şi conservare a cărţii sau cei care asigură servicii de împrumut la domiciliu ori în spitale, aziluri de bătrâni şi în orfelinate beneficiază, pentru condiţii periculoase sau vătămătoare, de un spor de până la 15% din salariul de bază, care face parte din acesta.
(4) Personalul cu o vechime neîntreruptă de 10 ani în oricare dintre bibliotecile de drept public beneficiază de un spor de fidelitate de 15% din salariul de bază, care face parte din acesta.
(5) Personalul din biblioteci beneficiază, pentru suprasolicitare neuropsihică, de un spor de 5% din salariul de bază, care face parte din acesta, pentru fiecare treaptă/gradaţie profesională deţinută.

(6) Personalul de specialitate şi administrativ din biblioteci, care lucrează pentru efectuarea serviciului lecturii publice, potrivit programului stabilit de conducerea instituţiei, în zilele de sâmbătă şi duminică, precum şi în zilele de sărbătoare legală, beneficiază de un spor de 100% pentru timpul de lucru efectuat, precum şi de asigurarea repausului legal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordarea unui spor rea_fata rea_fata Sunt bibliotecara la o primarie si,impreuna cu o colega care se ocupa de arhiva,am vrea sa stim unde gasim baza legala pentru acordarea unui spor care se ... (vezi toată discuția)
Calcul salariu bibliotecar comunal alydodo93 alydodo93 Cum se calculeaza salariul pentru o persoana ce lucreaza ca bibliotecar comunal? Care sunt sporurile si procentele ce intra in salariul de baza? Ce sporuri ... (vezi toată discuția)
Gradatii bibliotecar sanda1956 sanda1956 Doresc sa stiu daca functia de bibliotecar debutat constituie o gradatie (vezi toată discuția)