avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Achizitionare teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Achizitionare teren

Buna seara, sper sa fiu ajutata de dumneavoastra. Doresc sa cumpar un teren de la o persoana care detine titlu de proprietate pe acest teren. dar aici e probleme ca pe titlu sunt toti fratii acestei persoane precum si ea figureaza pe titlurile lor. Dar ei intre ei fratii si-au impartit verbal terenul pe care doreau sal exploateze. Parte dintre frati sunt decedati deci nu pot veni sa semneze. daca eu il cumpar asa facand un act la notar exista riscul ca rudele sa pretinda inapoi pamintul? va multumesc
Cel mai recent răspuns: Antonella Florescu , Expert cadastru autorizat ANCPI / OCPI 08:29, 19 Iunie 2014
DA, exista riscul.
Cumparati dupa ce Vanzatorii solutioneaza succesiunea
nici un notar nu poate intocmi un act notarial numai pentru o singura persoana din titul de proprietate. Trebuie facute toate mostenirile, iesirile din indiviziune si apoi vanzarea cumparae a celei parcele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare teren ilegal aylyyn aylyyn buna ziua, Am facut o tranzactie in judecatorie pentru iesirea din indiviziune cu o parte majoritara (5 din 7) din rude (frati si nepoti). Unii mi-au lasat ... (vezi toată discuția)
Intabulare lilianna lilianna Buna ziua!Tatal meu are contract de donatie de 5/6 din 1000mp teren .A si dori sa stiu daca se poate intabula pe terenul ce i se cuvine lui daca celalalt ... (vezi toată discuția)
Cumparare teren mmarcelcozma mmarcelcozma Doresc sa cumpar o parcela de teren . Pe parcela in cauza exista un titlu de propritate eliberat pe tatal decedat al vanzatorului . Exista 7 frati . Care este ... (vezi toată discuția)