avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1148 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Societatea in insolventa. Aport din partea asociatii
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Societatea in insolventa. Aport din partea asociatii

Poate un asociat sa vireze bani lui in contul inca deschis la firma sa in insolventa? Poate banca respectiva sa refuze acesti bani daca aceasta operatiune nu a fost autorizata de administrator judiciar?
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 14:50, 19 Iunie 2014
In principiu banca nu poate sa refuze aceasta operatiune daca asociatul respectiv este imputernicit pe contul firmei sa faca depuneri de numerar.
Insa operatiunea bancara trebuie sa aibe in spate un act juridic prin care se transefera bani din patrimoniul persoanei fizice in patrimoniul firmei (creditare societate, restituire imprumut sau altceva, nu stiu). Deci asupra acelui act juridic trebuie sa isi dea acordul administratorul judiciar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incasarea cotelor la intretinere in contul unei firme Mytro Mytro Buna ziua , Am si eu cateva intrebari pentru dumneavoastra , sa zicem ca in cazul in care am o firma care se ocupa cu administrarea asociatiilor de ... (vezi toată discuția)
Restituire imprumut asociat-plati prin banca carmenbn carmenbn Asociatul a platit diverse sume de bani cu cardul firmei in folos personal. Cum inregistrez aceste sume,ca si restituire imprumut(am contract prin care ... (vezi toată discuția)
Drepturi asociat CarinaMo CarinaMo Buna seara, Va prezint pe scurt situatia: o firma cu 2 asociati-30 si 70%, ultimul administrator. In actul constitutiv este mentionat ca \\"Adunarea ... (vezi toată discuția)