avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1117 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Probleme cedare afacere.
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Probleme cedare afacere.

Vreau sa vand o afacere (magazin alimentar). Am vandut pana acum 50% din actiuni cumparatorului,urmand ca la eliberarea actelor sa cumpere si restul de actiuni. Acum nu vrea sa-mi dea restul de bani pana nu platesc datoriile magazinului la furnizori. Nu am discutat la inceput asa ceva si nici nu am semnat ceva referitor la ele. Ma poate obliga legal? Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cristina Paisa , Avocat 15:30, 19 Iunie 2014
Societatea este preluata atat cu activ cat si pasiv. Nu va poate oblige sa platiti furnizorii.
Dar poate refuza sa cumpere cealalta jumatate si sa ma oblige sa raman in parteneriat cu el?
Depinde daca exista un antecontract sau promisiune prin care se obliga sa cumpere si cealalta jumatate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Promisiune bilaterala de vanzare-cumparare a unui teren arabil silvia77 silvia77 Buna ziua. Am o promisiune bilaterala de vanzare-cumparare a unui teren arabil si va rog sa imi spuneti daca am dreptul sa utilizez acel teren inaintea ... (vezi toată discuția)
Cumparare firma claudiupro2004 claudiupro2004 Buna ziua. Am si eu nevoie de cateva sfaturi, va rog. Vreau sa cumpar si eu o firma. Este un magazin de cartier, care \"merge bine\", al unui prieten care ... (vezi toată discuția)
Promisiune sinalagmatica sonia.maria sonia.maria este legala promisiunea sinalagmatica cu privire la substituirea de promitent-cumparator ?in speta e vb de promitent-cumparator care doreste sa vanda o ... (vezi toată discuția)