avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 468 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Complicitate furt
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Complicitate furt

Buna ziua.as vrea sa va prezint urmatorul caz si poate ma ajutati cu niste sfaturi.In 2011 Andrei a planuit o spargere la un abador in Austria,impreuna cu alte persoane.El doar a dus cu masina acele persoane si trebuia sa le si i-a de acolo.Au fost prinsi si a fost condamnat la 3,5 ani pt complicitate.A facut recurs si i s-a mai adaugat un an la pedeapsa,deciziafind definitiva si ievocabila.Anul acesta in mai a fost trimis in tara pe regim semi-inchis si impreuna cu avocatul au decis sa faca o cerere de recalculare a pedepsei sau reducere pe noul cod penal,ori recunoasterea orelor de munca din Austria.Avocatul e putin pe langa caz, spunand ca nu a mai avut de-a face cu o astfel de cauza.Mentionez ca in decembrie se implinesc 3 ani de cand e inchis.Ce sanse are sa iasa mai repede sau cum trebuie sa procedeze?
Cel mai recent răspuns: pinkiecryss , utilizator 21:12, 19 Iunie 2014
Daca a fost condamnat in Austria e complicat cazul.
La o prima vedere nu as paria pe Andrei...
Cred ca va ramane la aceeasi pedeapsa.
Inteleg ca s-a transferat in vederea executarii pedepsei.
asta nu inseamna ca nu are alte sanse.
daca bine spuneti dvs deja s-a implinit termenul pentru liberare conditionata .
in ce stadiu este cu liberarea conditionata ?
la aplicarea ncp nu cred ca sunt sanse.
daca a muncit in austria ar putea incerca insa nu vad cu ce l-ar putea ajuta.
din 3 ani si 6 luni trebuie sa execute 2 ani si 4 luni deci perioada deja este executata pentru liberare conditionata .
pe contestatia cu zilele muncite in austria nu ar face decat sa-si ingreuneze oarecum situatia deoarece avand dosar pe rol este mai greu scos la munca .
reveniti cu detalii si daca mai aveti intrebari.
Eu ma refeream la redozarea pedepsei si nu la liberarea cnditionata.
Daca sunt indeplinite conditiile pentru liberarea conditionata nici nu trebuie sa-si bata capul cu redozarea pedeapsei.
Tin sa spun ca nu el a cerut transferarea.Cei din Austria au decis asta.Avocatul care il are pare putin pe langa situatie.L-am sunat sa il intreb cum merge treaba si mi-a zis ca a facut o cerere pentru reducerea pedepsei,dar din cate am inteles decizia data de austrieci e definitiva.S-ar putea cere redeschiderea cazului sau ce am putea face?El a primit 4 ani jumate,nu 3 jumate

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca se schimba codul penal anul acesta,prin schimbarea lui sunt favorizati in oarecare mod detinutii? 0ana006 0ana006 am auzit ca atunci cand se pun in aplicare noile legi, detinutilor li se ia o treime din pedeapsa. e adevarat? multumesc si daca are pedeapsa de 5 ani si are ... (vezi toată discuția)
Eliberarea conditionata Andreescuu Andreescuu Buna ziua, Unchiul meu a fost condamnat la un an de inchisoare cu executare, pentru conducere cu permisul suspendat. In acest moment a executat 5 luni din ... (vezi toată discuția)
Pedeapsa de 3 ani cu executare- liberare conditionata andreea8901 andreea8901 Pentru o pedeapsa de 3 an se aplica redozarea? De pe data de 8 octombrie 2015 este inchis la penitenciar, dar s-a predat singur,nu a venit nimeni dupa el.Este ... (vezi toată discuția)