Buna ziua.as vrea sa va prezint urmatorul caz si poate ma ajutati cu niste sfaturi.In 2011 Andrei a planuit o spargere la un abador in Austria,impreuna cu alte persoane.El doar a dus cu masina acele persoane si trebuia sa le si i-a de acolo.Au fost prinsi si a fost condamnat la 3,5 ani pt complicitate.A facut recurs si i s-a mai adaugat un an la pedeapsa,deciziafind definitiva si ievocabila.Anul acesta in mai a fost trimis in tara pe regim semi-inchis si impreuna cu avocatul au decis sa faca o cerere de recalculare a pedepsei sau reducere pe noul cod penal,ori recunoasterea orelor de munca din Austria.Avocatul e putin pe langa caz, spunand ca nu a mai avut de-a face cu o astfel de cauza.Mentionez ca in decembrie se implinesc 3 ani de cand e inchis.Ce sanse are sa iasa mai repede sau cum trebuie sa procedeze?
Daca a fost condamnat in Austria e complicat cazul.
La o prima vedere nu as paria pe Andrei...
Cred ca va ramane la aceeasi pedeapsa.
Inteleg ca s-a transferat in vederea executarii pedepsei.
asta nu inseamna ca nu are alte sanse.
daca bine spuneti dvs deja s-a implinit termenul pentru liberare conditionata .
in ce stadiu este cu liberarea conditionata ?
la aplicarea ncp nu cred ca sunt sanse.
daca a muncit in austria ar putea incerca insa nu vad cu ce l-ar putea ajuta.
din 3 ani si 6 luni trebuie sa execute 2 ani si 4 luni deci perioada deja este executata pentru liberare conditionata .
pe contestatia cu zilele muncite in austria nu ar face decat sa-si ingreuneze oarecum situatia deoarece avand dosar pe rol este mai greu scos la munca .
reveniti cu detalii si daca mai aveti intrebari.
Tin sa spun ca nu el a cerut transferarea.Cei din Austria au decis asta.Avocatul care il are pare putin pe langa situatie.L-am sunat sa il intreb cum merge treaba si mi-a zis ca a facut o cerere pentru reducerea pedepsei,dar din cate am inteles decizia data de austrieci e definitiva.S-ar putea cere redeschiderea cazului sau ce am putea face?El a primit 4 ani jumate,nu 3 jumate