avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 372 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Restanta fostului proprietar la intretinere - cine ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Restanta fostului proprietar la intretinere - cine plateste

Buna ziua,
In urma cu cateva luni (19 martie) mi-a fost solicitata o adev. pt notar din care sa reiasa ca un proprietar este la zi cu plata intretinerii pt a finaliza contractul de vanzare-cumparare. In acel moment la avizier erau afisate cotele pt luna ianuarie. Vanzatorul a facut o cerere pt restituirea f. de rulment, aceasta fiindu-i aprobata "cu conditia : dupa achitarea intretinerilor pe care le avea pana la plecare". Pana la eliberarea apartamentului cumparatorul nu s-a interesatla presedinte sau la administrator privind situatia achitarii intretinerii de catre vanzator. La sf lunii aprilie cand vanzatorul deja se mutase si contractul se finalizase a aparut si cumparatorul. Termenul de eliberare a apartamentului fiind 01.05. La data de 01.06 au fost puse listele de plata pt. luna aprilie si evident vanzatorul a refuzat sa mai achite diferenta dintre ce avea sa primeasca si ce avea de plata. A fost chemat cumparatorul si a fost informat privind situatia, ca a cumparat un apartament cu datorii si ca se specifica in contractul de vanzare - cumparare fiecare ce are de plata si ce obligatii are.
Intrebarea mea este: trebuie noul proprietar sa plateasca ce restante a lasat vanzatorul, urmand sa-l dea in judecata sau nu?
multumesc

scrie ca vanzatorul trebuie sa plateasca la zi, intretinere, cablu, energie electrica, gaze, impozite...
Care "la zi"?
Ce zi se ia in considerare? Cea a adeverintei, sau cea in care a parasit apartamentul, sau ziua facturilor?

Exprimarea "la zi" este versatila si incurca lucrurile. Trebuie specificat exact care zi anume dincolo de care vanzatorul este scutit de orice obligatie aparuta, iar in interiorul termenului este obligat sa-si achite toate debitele. Numai asa v-ati putea prezenta in instanta cu oarecare sanse.
....la zi, data eliberarii apartamentului 01.05, vanzatorul s-a mutat mai repede la inceputul lunii aprilie, in adeverinta pt notar s-a specificat ca la data de 19.03 vanzatorul este la zi cu plata cheltuielilor. Din pacate eu nu am experienta juridica...
Multumesc
Deci, in adeverinta scrie ca pana la 19. 4 este cu platile la zi in ce priveste intretinerea.

Dar termenul de 01.05. unde este prevazut in scris? Tot in adeverinta?
In 19.03 vanzatorul nu era cu plata "la zi" ci doar cu plata cheltuielilor aferente lunii ianuarie 2014, pentru ca asa ne spuneti dumneavoastra in prima postare:
In acel moment la avizier erau afisate cotele pt luna ianuarie

In adeverinta trebuia specificat ca proprietarul a achitat datoriile catre asociatiei pana la 31 ianuarie 2014 si nu la zi, nu la data eliberarii adeverintei...

Alte discuții în legătură

Datorii la intretinere ale fostilor proprietari Lor123 Lor123 Buna ziua! Am cumparat recent un apartament. La momentul inceperii actelor,asociatia a eliberat adeverinta cum ca nu erau datorii la intretinere,insa pana la ... (vezi toată discuția)
Probleme cu vechiul proprietar si asociatia de locatari gtxandrei gtxandrei Am cumparat un apartament un cadrul programului \"Prima casa\", cand s-a facut contractul de vanzare-cumparare in fata notarului s-a cerut prezentarea anumitor ... (vezi toată discuția)
Retragere fond rulment cornelusha cornelusha Buna ziua, am o prietena care a incheiat un precontract cu o firma de imobiliare pentru a-si vinde apartamentul prin programul ,, prima casa\" Administratorul ... (vezi toată discuția)