avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 207 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

Buna ziua! Va rog sa ma lamuriti in urmatoarea situatie. Bunica si bunicul meu au construit o casa cu act de proprietate dar fara act de constructie la vremea respectiva. Casa nu are cadastru facut. Bunicul a murit, s-a facut succesiunea, la vremea respectiva nefiind necesar cadastrul. Bunicii au avut 3 copii, dintre care unul a murit ulterior- mama mea. Vreau sa stiu daca bunica poate ceda dreptul ei de proprietate asupra casei unuia din copii aflati in viata (prin testament, vanzare, contract de intretinere, donatie sau alte modalitati), in absenta cadastrului si actului de constructie al casei, si daca aceste acte lipsa pot fi facute in absenta mea si a fratilor mei. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: VoL , utilizator 08:59, 20 Iunie 2014
Testamentul este singurul act pe care bunica poate sa-l faca in lipsa cadastrului ( a cartii funciare, mai exact) ori a actelor de proprietate.
Pentru orice alta tranzactie, gen vanzare, intretinere, partaj, donatie, este obligatorie existenta intabularii.
Pentru a se intocmi aceasta documentatie nu este necesara prezenta tuturor coproprietarilor. Ba, in general, aceasta este o problema pe care o rezolva unul dintre mostenitori/coproprietari, recuperandu-si ulterior banii cheltuiti de la ceilalti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare/testament fara succesiune vera_09 vera_09 Buna seara, situatia mea este urmatoarea: in anul 2007 a decedat bunica mea. In anul 2008, a decedat tatal meu si am ramas 2 frati. Bunicul este in viata si ... (vezi toată discuția)
Pot ceda partea mea de mostenire? annna22 annna22 As dori sa aflu cum pot proceda in urmatoarea situatie: Bunicul meu a decedat in urma cu multi ani,lasand in urma un teren cu casa de 300 mp.Dupa moartea lui ... (vezi toată discuția)
Clauza de habitatie viagera adaa_19 adaa_19 Buna seara! Am o nelamurire.Bunicul meu are un imobil in care sta cu o concubina,care il ingrijeste de aproximativ 13 ani fara sa primeasca nici un ban(doar ... (vezi toată discuția)