avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partajul unei case cumparate din vanzarea unei ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partajul unei case cumparate din vanzarea unei mosteniri

Sunt casatorit.Mama mea a murit.Am mostenit un apartament impreuna cu sora mea pe care l-am vandut si am impartit banii.Din partea mea de bani ( toata suma ) am cumparat un apartament cu o camera.Sotia mea zice ca are dreptul la partaj ( eram casatorit cand l-am cumparat,dar am declarat la notariat ( pe contract este stipulat ca apartam.este cumparat din banii mosteniti din vanzarea apartamentului mamei.Are sotia mea dreptul la cota parte din acest apartament ? Va multumesc.
:((
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 14:25, 20 Iunie 2014
Nu domnule nu are dreptul, intrucat suma cu care s-a achizitionat provine din vanzarea unui bun propriu si bravo ca ati trecut pe actul de cumparare provenienta sumei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenirea vanduta in timpul casatoriei se imparte la un eventual divort? Remes Remes Buna ziua. Eu sunt singur la parinti si din cate cunosc eu o eventuala mostenire (un apartament) care mi se cuvine nu se imparte cu sotia la un eventual divort ... (vezi toată discuția)
Am o nelamurire referitoare la partaj eugen_o5o6 eugen_o5o6 Parintii mei mi-au cumparat o garsoniera dupa un timp m-am insurat .Dupa 5 ani de casatorie am vindut garsoniera si am cumparat o casa la curte 'asta era ... (vezi toată discuția)
Partaj mostenire. Cristina293 Cristina293 Buna ziua, am mostenit un apartament, apoi m-am casatorit. In urma cu ceva timp am mostenit o casa la tara, impreuna cu niste verisori. In cazul in care vand ... (vezi toată discuția)