avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Sulta prevazuta in Cartea Funciara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Sulta prevazuta in Cartea Funciara

Doresc sa achzitionez un teren extravilan, in a carui extras de carte funciara, este prevazuta o suma ca sulta, pentru alte trei persoane. Acea sulta a fost stabilita ca urmare a unei actiuni in instanta de iesire din indiviziune, actiune finalizata in anul 2005, ca definitiva. Intrebarea mea este daca pot sa achizitionez terenul in cauza, desi nu este scazuta sulta respectiva si pe care sa o preiau asupra mea, urmand ca ulterior sa solicit instantei sa constate prescriptia acesteia? Stima!
Cel mai recent răspuns: Ciory , utilizator 20:02, 20 Iunie 2014
Cumparati cu toate sarcinile si obligatiile (debitele) atasate dreptului de proprietate achizitionat.
Verificati daca debitul (sultele) este chiar prescris
Ultima modificare: Vineri, 20 Iunie 2014
legalmgm, utilizator
Din cate am vazut in C.civ., termenul de prescriptie este de 3 ani. Oricum este vorba de o suma modica, de 1 400 000 ROL, dar pentru care ceilalti nu doresc sa ii primeasca si sa dea o declaratie notariala in sensul asta, motiv pentru care cred ca e mai bine sa procedez asa. Stima!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere sulta din cartea funciara... am intabulat anul acesta ... angeirene angeirene RADIERE SULTA DIN CARTEA FUNCIARA... Am intabulat anul acesta un teren, dar cu sulta. Trebuie sa deschid proces pentru constatarea prescriptiei si radierea ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, pot dona( copiilor) sau vinde un teren agricol cu ... cordun cordun buna ziua, Pot dona( copiilor) sau vinde un teren agricol cu o mica datorie (sulta)? Mentionez ca nu ii gasesc pe cei (nepoti) carora le datorez o suma ... (vezi toată discuția)