avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 894 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Nu pot radia IF-ul deoarece fostul sot nu vrea sa dea ...
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Nu pot radia IF-ul deoarece fostul sot nu vrea sa dea o semnatura

Buna ziua, am un IF facut cu ani in urma impreuna cu fostul meu sot. Facand o paranteza el e un mare excroc , am aflat ca a facut o gramada de lucruri ilegale. De aceea vreau neaparat sa inchid firma, pt ca mi e frica sa nu faca si ceva excrocherie si sa pierd tot ce am. L am rugat in repetate randuri sa mi dea si el o semnatura pe actul aditional, si el inafara de a ma santaja, si a ma sicana nu face nimic. Mentionez ca firma e pe numele meu si activitatea e suspendata la finante. As putea face cumva chiar daca el este rauvoitor?
Cel mai recent răspuns: loredana167 , utilizator 19:24, 21 Iunie 2014
ArTt.33 din OUG 44/2008 :
(1) Întreprinderea familiala isi inceteaza activitatea si este radiata din registrul comertului in urmatoarele cazuri:
a) mai mult de jumatate dintre membrii acesteia au decedat;
b) mai mult de jumatate dintre membrii intreprinderii cer incetarea acesteia sau se retrag din intreprindere;
c) in conditiile art. 25 din Legea nr. 26/1990, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.

(2) Cererea de radiere, insotita de copia certificata pentru conformitate cu originalul a actelor doveditoare, dupa caz, se depune la oficiul registrului comertului de pe langa tribunalul unde isi are sediul profesional, de catre orice persoana interesata.

(3) Dispozitiile art. 11–13 se aplica in mod corespunzator.
...deci nu pot face absolut nimic?
Puteti sa va retrageti din I.F.. Aveti acest drept.
Problema e ca am incercat, dar de la camera de comert nu m-au lasat pentru ca a spus ca si pentre asta am nevoie de acordul lui :(

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intreprindere familiala Carmen@85 Carmen@85 Am un I.f. impreuna cu fratele,eu am 80 % si el are 20%,as vrea sa il scot,si sa raman,doar eu.Cum se procedeaza? (vezi toată discuția)
Dizolvare intreprindere familiala gigiburlan gigiburlan Am o firma in care eu am drepturi 50 % si asociatul 50 %. Asociatul refuza sa rezilieze firma. Eu ,fiind administratorul firmei, am incetat activitatea,dar ... (vezi toată discuția)
Inchiderea unei intreprinderi familiale samel samel Va rog frumos sa-mi spuneti si mie cum sa procedez si ce i-mi trebuie pentru inchiderea unei Intreprinderi familiale (vezi toată discuția)