avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1018 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Intreprindere Familiala
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Intreprindere Familiala

Am un I.f. impreuna cu fratele,eu am 80 % si el are 20%,as vrea sa il scot,si sa raman,doar eu.Cum se procedeaza?
Cel mai recent răspuns: Carmen@85 , utilizator 13:44, 21 Ianuarie 2019
Nu se poate sa ramaneti o singura persoana caci intreprinderea familială este constituită din 2 sau mai mulți membri ai unei familii.
Întreprinderea familială își încetează activitatea și este radiată din registrul comerțului în următoarele cazuri:
a) mai mult de jumătate dintre membrii acesteia au decedat;
b) mai mult de jumătate dintre membrii întreprinderii cer încetarea acesteia sau se retrag din întreprindere;
Puteti doar sa depuneti actul modificator la acordul de constituire pentru inlocuirea unui membru.
Ultima modificare: Luni, 21 Ianuarie 2019
george-neagu, moderator
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intreprindere familiala edy1984 edy1984 vreau sa renunt am la titlu de asociat in if pot fara acordul celuilalt membru? suntem 2 (vezi toată discuția)
Dizolvare intreprindere familiala gigiburlan gigiburlan Am o firma in care eu am drepturi 50 % si asociatul 50 %. Asociatul refuza sa rezilieze firma. Eu ,fiind administratorul firmei, am incetat activitatea,dar ... (vezi toată discuția)
Nu pot radia if-ul deoarece fostul sot nu vrea sa dea o semnatura loredana167 loredana167 Buna ziua, am un IF facut cu ani in urma impreuna cu fostul meu sot. Facand o paranteza el e un mare excroc , am aflat ca a facut o gramada de lucruri ilegale. ... (vezi toată discuția)