avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1186 soluții astăzi

Joi, 20 martie, are loc evenimentul: Impozitul minim global de 15%: Cadrul de implementare a Directivei Pillar 2 în România. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Punct de lucru sau nu. Deduc cheltuieli?
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Punct de lucru sau nu. Deduc cheltuieli?

Buna ziua. Am o intreprindere individuala cu sediul social la Sulina. Ca si cod CAEN am activitati de consultanta si manangement in afaceri. Am incheiat un contract pe un an pentru a presta servicii de consultanta la o firma din Cluj Napoca. Pentru asta am inchiriat un apartament cu doua camere in Cluj. Activitatea o desfasor la sediul clientului, nu la apartament. As dori sa stiu daca sunt nevoita sa fac punct de lucru in Cluj pentru asta si daca imi pot deduce cheltuielile cu chiria si utilitatile (50%). Imi trebuie numai un contract de comodat/inchiriere fara sa-mi fac punct de lucru? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adolfina Pop , Consultant fiscal 10:56, 21 Iunie 2014
~ Conținut șters la cerere ~
Nu am sediu in Cluj, doar prestez servicii la o firma. Sediul social al intreprinderii mele este la Sulina, jud Tulcea.
Buna ziua,
Cheltuielile sunt deductibile doar in masura in care sunt efectuate pentru realizarea veniturilor. Dupa cate ati spus, in acel apartament nu se desfasoara vreo astfel de activitate. Prin urmare, eu cred ca nu sunt deductibile din punct de vedere fiscal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchirierea bunurilor imobiliare proprii codrutabodea codrutabodea Buna ziua, Am deschis un SRL pe codul CAEN 6820 \"Inchirierea bunurilor imobiliare proprii sau inchiriate\" sediul social l-am facut la mine in apartament iar ... (vezi toată discuția)
Deducerea chieriei si a altor cheltuieli pentru o firma care functioneaza in alt spatiu decat sediul social. stildeviata stildeviata De putin timp am infiintat un SRL avand ca domeniu de activitate Publicitate- cod CAEN 731.Pentru sediu social am incheiat un contract de comodat la o adresa ... (vezi toată discuția)
Sediu secundar intreprindere individuala Adyonela Adyonela Buna seara. Sediul fiscal al intreprinderii \\"mama\\" este in orasul Sulina, jud. Tulcea. Domiciliul titularului intreprinderii este in Galati. Titularul ... (vezi toată discuția)