Ca persoana juridica am in administrare o suprafata de teren (proprietate publica a statului in administrarea p.j.) Este inscris in CF dreptul de proprietate si de administrare. Cateva persoane (terti) au incheiat contracte de arenda cu primaria UAT (primaria este de rea credinta intrucat cunoaste ca terenul care face obiectul contractului nu este in proprietatea lor (privata sau publica). Acest fapt constituie un prejudiciu? daca da, va rog sa detaliati. In calitate de administrator, cum si pe cine pot trage la raspundere? Este o raspundere de natura civila, penala sau ambele?
Va multumesc!
Daca ocuparea suprafetei respective de teren se face prin acte de violenta sau prin stramutarea semnelor de hotar este tulburare de posesie fapta penal. Daca nu e cazul de amenintari si distrugere semne hotar e tulburare posesie cale civila.
Plangere distrugere si, sau abuz in serviciu impotriva reprezentantilor primariei sau asociatiilor agricole ce va folosesc abuziv terenul.
Puteti primi despagubiri in urma unui proces civil dar sa faceti dovada ca pe terenul in cauza s-au desfasurat diverse activitati ce va aduce audiferite venituri anuale. Se fac expertize agro in cauza sau de alt gen in functie de obiectul activitatii dvs. chitante primarie ca platiti impozitul si multe altele.
Angajati un avocat in aceasta problema. (sfatul meu) intrucat sunt mai multe lucruri de care trebuie sa tineti cont.
Teren agricol
sopor
Am cumparat un teren agricol,intr-o comuna din jud Cluj printr-n contract de vanzare cumparare intocmit intre mine si persoana de la care am cumparat.
... (vezi toată discuția)
Legea proprietații
Kox98
Eu lucrez in domeniul agricol , iar zilele trecute am prins un cioban cu oile pe terenul meu cultivat cu grâu. Am sunat la 112 , a venit poliția și mi-au ... (vezi toată discuția)