avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Spune-ne cine eşti \\"Multumesc\\" -un cuvant mare, pentru fiecare om.
Discuție deschisă în Spune-ne cine eşti

"Multumesc" -un cuvant mare, pentru fiecare om.

Sunt noua in comunitate si din dorinta de a o cunoaste mai bine, am "rasfoit" putin forumurile. Am descoperit ingrozita un topic despre cuvantul "multumesc", in care, cineva isi expunea dorinta de a primi "macar un multumesc". Tin sa spun, chiar daca poate nu sunt in masura sa o fac, lumea din ziua de azi nu mai tine cont de formulele de multumire sau de rugaminte. Majoritatea dorim sa aflam solutiile in cel mai scurt timp, probabil secolul vitezei ne indeamna sa uitam lucruri esentiale prin care castigam respect sau aducem un zambet, dar asta nu este o scuza. Sunt de parere ca, din bun simt pentru omul care probabil este o persoana ocupata cu alte ectivitati, tinand cont de "locul" unde cautam solutia, si-a facut totusi timp ca sa ne dea un sfat sau sa gaseasca impreuna cu noi o solutie, ar trebui sa spunem un simplu "multumesc". Un singur cuvant, inseamna mult !!
Cel mai recent răspuns: cassy , utilizator 13:54, 30 August 2015
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ca sa spui un simplu "multumesc" nu ai nevoie de timp ci de un grad minim de civilizatie si de bun simt.
Asa este! Aveti perfecta dreptate.

Dar, din pacate, multi oameni considera acest lucru, cel putin cazut in desuetitudine.

Rar, foarte rar, extrem de rar, intelege cineva activitatea pe care o fac consultantii pe acest forum, faptul ca aceasta activitate este complet benevola si nu ai niciun beneficiu material, doar multumirea ca ai putut sa aduci un strop de lumina celor ce au probleme juridice.

Mult mai des se intalnesc pe aici reprosuri ca nu au primit raspuns in timp util ... #-o


Din pacate, multi nu inteleg un lucru: atunci cand ma doare ceva, si mai ales este urgent!!... caut un specialist in domeniu, nu ma apuc sa citesc nici tratate de medicina si nici nu stau sa scriu pe forumuri strigand "urgent" !!! ... si uitand apoi sa multumesc... aducand critici ca de ce nu ti s-a raspuns mai repede... :(
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Iunie 2014
Cabinet individual de avocat „Petrescu C.”, Avocat
Parerea mea este ca, totul depinde de educatie ! :) Degeaba ai o anumita varsta (nu fac referire la persoanele scolite sau citite), daca in decursul anilor nu ai invatat anumite lucruri de bun simt. Am impresia ca pe acest forum sunt persoane de diferite varste, as vrea sa stiu ce varsta credeti ca am eu.
tudorvaleriu a scris:

Ca sa spui un simplu "multumesc" nu ai nevoie de timp ci de un grad minim de civilizatie si de bun simt.


Foarte adevarat. Trist este ca atat persoanele cu un grad de scolarizare mai redus, cat si cele cu scoli inalte, uita sau mai grav, evita folosirea acestor cuvinte atat de importante. Lipsa totala de bun simt !!
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
eu pe langa cuvantul atat de simplu dar cu un inteles atat de amplu MULTUMESC as mai adauga si un tot simplu VA ROG FRUMOS precum si BUNA ZIUA. cred ca cele doua expresii merg mana in mana, sunt de nedezlipit in vocabularul chiar si al oamenilor fara educatie aleasa.
cu stima, cassy

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

De la ce varsta sunt permise nesimtirea si impertinenta?! Roland Mindrila Roland Mindrila Oare este permis unei persoane sa devina impertinenta si nesimtita sub pretextul varstei , experientei si pozitiei? X-( Nu inteleg cum pot asemenea ... (vezi toată discuția)
1.000 de experiente avocatnet.ro. ajuta si tu! Alin Popescu Alin Popescu Ajutati-ne sa strangem 1.000 de pareri / experiente despre Avocatnet.ro. Cu aceste texte vom intampina in viitor oamenii care vor sa se inscrie in site si care ... (vezi toată discuția)
Avocatnet 2010: da mai departe / pay it forward Talk Partners Talk Partners Am vazut acum cativa ani un film genial, cu Kevin Spacey, Helen Hunt si Haley Joel Osment care se numea Pay It Forward, adica \"Da Mai Departe\" Pentru cei ... (vezi toată discuția)