avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Renuntare la dovada
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Renuntare la dovada

Buna ziua, astazi am avut ghinionul sa raman fara permis 30 zile. Intrebarea mea pt dvs este urmatoarea: se poate renunta la dovada de 15 zile? . Imi este mult mai usor daca ar curge termenul de 30 zile incepand de astazi pt ca la sfarsitul lunii viitoare as avea nevoie de permis. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: cyvky , utilizator 18:58, 25 Februarie 2016
Depuneti o cerere la serv. politiei rutiere impreuna cu dovada solicitand inceperea periaodei de suspendare cu data depunerii dovezii. Intrebati inainte daca aveti sanse sa va fie aprobata sa nu va pomeniti ca ati fost pieton degeaba 15 zile.
Pe moment nu m-am gandit, dar se putea sugera politistului renuntarea la dovada?
Nu puteati sa propuneti asa ceva deoarece dovada de fapt dovedeste in primul rand retinerea permisului.
O eventuala solutie ar fi fost poate eliberarea unei dovezi fara drept de circulatie dar aceasta se elibereaza numai in anumite cazuri iar daca elibera o dovada fara drept de circulatie ati fi avut posibilitatea sa o contestati in justitie pe motiv ca v-a fost eliberata o dovada fara drept de circulatie pentru o fapta ptr care oug195 prevede eliberarea uneia cu drept de circulatie.

Dupa parerea mea cea mai buna solutie este depunerea unei cereri asa cum v-am spus mai sus.
Multumesc mult
Salut,

Ai mai depus cererea? Ai rezolvat ceva? In aceeasi situatie sunt si eu si doresc sa renunt la dovada

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate circula cu certificatul de grefa ? pinnutz_789 pinnutz_789 Buna ziua ! Mi-a fost suspendat permisul de conducere pentru 90 de zile pentru viteza. Am avut dovada de circulatie 15 zile, iar in timpul acesteia am facut ... (vezi toată discuția)
Retinere permis fara a elibera dovada de circulatie tomalenuta tomalenuta Azi am avut ghinionul de a-mi aparea un pieton in fata masinii pe trecerea de pietoni. Pe banda 1 era parcata o masina in fata unei treceri de pietoni (in ... (vezi toată discuția)
Retinere permis auto leomard14 leomard14 Buna ziua, Azi mi s-a retinut permisul auto pentru o perioada de 30 de zile pt nerespectarea la trecerea de pietoni .Intrebarea mea este :pot renunta la ... (vezi toată discuția)