avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1218 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... partaj dupa divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

partaj dupa divort

Buna ziua
As vrea sa va rog sa-mi dati cateva sfaturi utile, in ceea ce priveste posibilitatea unui partaj, dupa divort, avand in vedere ca situatia este foarte complicata datorita unor acte prin care am fost indusa in eroare.
Inainte de procesul de divort am intocmit o Tranzactie, in care eu ceream sa se evidentieze faptul ca o sa locuiesc separat adica eu in apartament cu fiul meu, iar fostul sot la cabana pe care o detineam .

De fapt de aici incep problemele si neintelegerile deoarece cabana construita impreuna nu are autorizatie e constructie, dar terenul de sub ea a fost atribuit prin tranzactie fostului sot in timp ce apartamentul (care era ipotecat la banca) mi s-a atribuit mie, desi nu am cerut acest lucru, eu am vrut doar o conventie din care sa reiasa faptul ca locuim separat. Insa actul a fost intocmit chiar in ziua divortului si l-am citit in graba avand incredere ca notarul a relatat ceea ce cerusem. Bineinteles ca dupa divort fostul sot a incetat sa mai achite ratele la banca si ca urmare acesta a fost executat silit. Eu ramanand sa locuiesc cu fiul meu in chirie, intr-o garsoniera sociala. Iar el foloseste cabana desi jumatate imi apartine, dovedit prin ante contractul de vanzare cumparare din care reiese ca pe teren exista o constructie din lemn rotund pe care noi am continuat sa o modernizam in timpul casniciei noastre, cabana fiind finalizata in 2009.
Datorita tranzactiei incheiate la notar fostul sot a a vandut terenul insa fara constructie deoarece pe hartie aceasta nu exista. Cei de la primarie la solicitarea mea au vizitat terenul si au constatat faptul ca cladirea exista si i-au trimis o amenda pentru construire fara autorizatie.
Intrebarea mea este: ce pot face pentru a imi castiga jumatate din respectiva cabana?
Va multumesc si astept raspunsul dvs.

Cel mai recent răspuns: lucyboy , utilizator 09:09, 29 Iunie 2014
Ce sperati sa se intample ?
Ce sper sa seintample e sa fie pedepsit pentru ca a intrat peste mine in casa si m-a agresat si sa am o siguranta ca nu se va mai intampla

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce drepturi are fosta sotie a decedatului??? ianca1980 ianca1980 Buna ziua, Va cer iar ajutorul in lamurirea unei probleme;unchiul meu a decedat in urma cu trei luni;era divortat,fara copii;in urma lui a ramas sora si mama ... (vezi toată discuția)
Partaj... cum sa fac? ally_alex06 ally_alex06 Buna ziua. Revin si va rog sa-mi dati si mie indrumari despre cum pot sa fac fata problemelor cu fostul sot. expun pe scurt situatia ca sa ma fac bine ... (vezi toată discuția)
Partajul in caz de divort alexa42 alexa42 Buna ziua am si eu o intrebare .Intentionez sa divortez de sotul meu pe motiv de certuri extreme si neintelegere.Casa in care locuiesc eu si sotul meu e ... (vezi toată discuția)