avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1142 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Preavizul
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Preavizul

La societatea în care lucrez se organizează disponibilizări(concedieri colective).Toți cei disponibilizați au primit preavizele pe un termen de 20 zile. Conform contractului colectiv de muncă,era menționat faptul că,muncitorii pot lucra zilnic 4 ore,iar 4 ore pot pleca (lipsi) de la serviciu pentru a-și căuta un alt loc de muncă,fără a le fi afectate drepturile salariale.Problema este că,muncitorii nu știu nimic,nu știu dacă sunt plătiți integral 8 ore și nici cum vor fi plătiți dacă vor veni integral la lucru pînă la sfîrșitul preavizului.S-a crea o confuzie generală,cei care sunt responsabili nu spun nimic doar că muncitorii trebuie să lucreze în orice condiții,astfel încît toată responsabilitatea cade pe umeri șefilor lor care trebuie să-i lămurească într-un fel sau altul.
Cum se interpretează?Pot munci 20 de zile,cu un program de 8 ore?Pot munci 10 zile a cîte 8 ore,10 fiind libere?Pot munci20 zile a cîte 4 ore?Cum să-mi lamuresc eu muncitorii?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:04, 23 Iunie 2014
florincristea07 a scris:

.... Conform contractului colectiv de muncă,era men?ionat faptul că,muncitorii pot lucra zilnic 4 ore,iar 4 ore pot pleca (lipsi) de la serviciu pentru a-?i căuta un alt loc de muncă,fără a le fi afectate drepturile salariale......
Cum se interpretează?Pot munci 20 de zile,cu un program de 8 ore?Pot munci 10 zile a cîte 8 ore,10 fiind libere?Pot munci20 zile a cîte 4 ore?Cum să-mi lamuresc eu muncitorii?

Daca exista o astfel de reglementare in ccm incheiat la nivel de angajator atunci pe durata preavizului se poate lucra , astfel ;
- 20 de zile lucratoare a cate 4 ore/zi

sau

- 10 zile lucratoare a cate 8 ore/zi
Ultima modificare: Duminică, 22 Iunie 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic
Se poate lucra în continuare peste aceste prevederi pînă la finalul preavizului?

Ultima modificare: Luni, 23 Iunie 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic
Daca salariatul este de acord, atunci nu este niciun impediment.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept la somaj vrinceanu mariana vrinceanu mariana Buna ziua .Ma numesc Mariana si as avea nevoie de o informatie. Eu lucrez la un ocol silvic din anul 2004 pe functia de muncitor direct productiv. In aceasta ... (vezi toată discuția)
Program scurtat de lucru la restructurare ContSters88537 ContSters88537 In perioada preavizului in urma restructurarii, programul de lucru este scurtat la 4 ore numai in cazul concedierii colective sau si in cazul concedierii ... (vezi toată discuția)
Disponibilizari violeta  iuliana violeta iuliana sunt una dintre miile de disponibilizatii de la CFR.As vrea sa stiu daca in perioada de 15 zile de preaviz sunt obligata sa vin la serviciu zilnic 8 ore sau 4 ... (vezi toată discuția)