avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 559 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Achizitie imobil, firma va iesi din insolventa, ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Achizitie imobil, firma va iesi din insolventa, dosar(e) contestatii pe rol

Buna ziua

Va solicit sfatul referitor la urmatoarea situatie:
1. Doresc sa achizitionez un apartament de la pers. juridica X, aflata in insolventa
2. X doreste sa inchei un contract de rezervare sub semnatura privata intrucat nu are inca dezmembrarea facuta pt tot ansamblul imobiliar(nu am acceptat)
3. Saptamana viitoare X are infatisare in dosarul insolventei(judecata de fond, rezultatul ultimei sedinte a fost: Amâna cauza si acorda termen de judecata pentru continuarea procedurii în vederea achitarii creantelor.). Cf. spuselor administratorului X, aceasta a platit datoria catre creditorul Y si cf. domniei sale se va da decizie de incetare a insolventei si intrare in circuit comercial.
4. Creditorul Y a contestat in inca 3 dosare hotarari ale ad. creditorilor
privind tabelul creantelor(probabil Y are prioritate scazuta), un raport de activitate precum si componenta ad. creditorilor.
4.1 Una din contestatii a fost facuta luna aceasta, respinsa ca netimbrata cu drept de apel 30 zile.
4.2 Alta contestatie s-a reprogramat in septembrie a.c. pe fondul inceperii urm. penale a judecatorului dosarului pt luare de mita.

Intentiile mele ar fi:
1. Sa astept pronuntarea hot. de iesire din insolv de sapt viitoare.
2. Sa inchei un contract de rezervare urmand ca in mom iesirii dezmembrarii sa intocmim la notar actele in vederea perfectarii antecontarctului vc.

Intrebari:
1. Din exp dvs vi se pare ca ma supun unui risc? Cat ar trebui sa astept pt a ma asigura ca firma a iesit din insolventa, presupunand ca se da hotararea sapt viitoare?
2. Exista posibilitatea admiterii contestatiilor 4.1 4.2 si sa se reintre in starea de insolventa desfacandu-se antecontractul/contractul de vc incheiat cu mine intre timp(Art 80.)? Mentionez ca pretul de vanzare este cel corect. S-ar putea invoca Art80^(1)g ?
3. Ma pot baza pe hot. de iesire din insolv presupunand ca se va da sapt viitoare? Creditorul poate face apel si recurs? Daca creditorul a primit banii si renunta la plangere se va da hot. definitiva si se va scoate de pe rol? In cazul acesta ce se va intampla cu contestatiile cu termen in septembrie?
4. Ce acte as putea cere administratorului pentru a sta linistit de ex imi poate pune la dispozitie hotararea tribunalului sau un document din care sa reiasa retragerea plangerii din partea creditorului Y?
5. Ce as putea stipula in contractul de rezervare/antecontract. De ex am gasit: ma oblig sa garantez pe promitentii cumparatori pentru evictiune si vicii in conditiile prevazute de art. 1695 si art. 1707 Cod civil. Dar aceste garantii ar putea intra sub incidenta Art80^(1)e?


Pot furniza pe mesaj privat dosarele in cauza (pe care le-am obtinut probabil in forma incompleta, cautand numele firmei X pe siteul tribunalului)

Va multumesc!
Andrei
Cel mai recent răspuns: AndreiJ , utilizator 13:02, 23 Iunie 2014
Redau pe scurt situatia de mai sus pentru o parcurgere mai usoara:

1. Doresc sa achizitionez un ap. in imobil nou dezv. de firma X, aflata in insolventa
2. X pretinde ca va iesi din insolventa, deoarece a platit creditoarei Y
3. Creditoarea Y are inca pe rol dosare cu termene in viitor pentru conetstatii cu privire la componenta tab. creditorilor, s.a.

Intentiile mele ar fi:
1. Sa astept pronuntarea hot. de iesire din insolv.
2. Sa inchei un contract de rezervare urmand ca in mom iesirii dezmembrarii sa intocmim la notar actele in vederea perfectarii antecontarctului vc.

Intrebari:
1. Daca inchei contract rezervare ma supun unui risc real? Daca judecata de fond da hotarare iesirea din insolventa, se poate ataca? Dar daca Y este indestulat si renunta la plangeri, se va da hot definitiva?
2. Daca in viitor, dupa ce a iesit din insolv se admit contest. lui Y, X va intra din nou in insolv? Presup. ca voi avea finalizat contract de vc, poate acesta fi declarat nul cf Art 80 1g?
3. Ce acte ar trebui sa cer vanzatorului pt a ma asigura ca face vanzarea in buna credinta?
4. Daca stipulez garantarea evictiunii, poate aceasta garantie sa fie declarat nula cf Art80 1e?

Astept parerea dvs, va multumesc
Andrei
Ultima modificare: Luni, 23 Iunie 2014
AndreiJ, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lege 200/2006 brenduta brenduta salariatului i-a incetat ctr de munca in 2009, fara a i se plati lichidarea si beneficiaza de somaj. in 2010, angajatorul intra in insolventa, dar abia in ... (vezi toată discuția)
Rog info despre drepturile proprietarului de imobil aflat in cladirea unui dezvoltator emilia31 emilia31 Ma intereseaza sa inteleg anumite sintagme care apar in contractul de vanzare-cumparare pe care l-am incheiat recent cu un domn care a construit in regie ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare -cumparare cu rezerva dreptului de proprietate SANTIER SANTIER Buna seara! Am rugamintea unei povete intr-un aspect. Urmeaza sa semnez un antecontract de vanzare – cumparare pt. un ap. Nou, dintr-o serie de 2 ... (vezi toată discuția)