avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 843 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie somaj

Buna seara,

M-am documentat cu privire la actele necesare pentru intocmirea dosarului de indemnizatie de somaj.Prin urmare am o nelamurire in legatura cu perioada limita de intocmire a dosarului in cazul absolventilor de liceu, in care ma si regasesc.
Intrebarea mea catre dvs. este urmatoarea: exista posibilitatea sa mi se aprobe indemnizatia de somaj dat faptul ca a trecut aprox. un an de la absolvirea liceului? Mentionez ca in tot acest timp nu am fost angajata.
Ultima modificare: Duminică, 22 Iunie 2014
danieladrg2, utilizator
Cel mai recent răspuns: danieladrg2 , utilizator 19:15, 25 Iunie 2014
Buna seara,
Trebuia sa depuneti dosarul pt somaj in maxim 60 zile de la absolvire.
Va puteti inregistra ca si somer neindemnizat si puteti beneficia de cursuri gratuite sau sa va ofere un loc de munca (daca au).
Diana.
Potrivit Legii nr.76/2002:
Art. 38
(1) Indemnizaţia de şomaj se acordă persoanelor prevăzute la art. 17, la cerere, după caz, de la data:
...
l) expirării perioadei de 60 de zile, prevăzută la art. 17 alin. (2) lit. a);
...

(2) Indemnizaţia de şomaj se acordă de la data prevăzută la alin. (1), dacă cererea este înregistrată la agenţia pentru ocuparea forţei de muncă în termen de 10 de zile de la această dată.

(3) Dacă cererea este înregistrată după expirarea termenului de 10 de zile, dar nu mai târziu de 12 luni de la data prevăzută la alin. (1), indemnizaţia de şomaj se acordă începând cu data înregistrării cererii.

(4) Termenul de maximum 12 luni prevăzut la alin. (3) este termen de decădere din drepturi.


Referitor la terenul de depunerea actelor la somaj ca absolvent de facultate vedeti aceste discutii :
www.avocatnet.ro/content/for...
Multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie de somaj jetli jetli Buna ziua! Am o intrebare, iar din Legea 76/2002 nu ma pot lamuri. Am terminat liceul in 2011 si nu am depus atunci dosar pentru indemnizatia de somaj. Vreau ... (vezi toată discuția)
Somaj Vasilegheorghe1 Vasilegheorghe1 Buna ziua.Am depus cererea de acordare a indemnizatiei de somaj pe 29.07.2015, mentionez ca prima viza trebuie sa o pun pe 27.08.2015. Care sunt lunile in care ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie somaj Nechifor-Roxana Nechifor-Roxana Buna.Am absolvit liceul,am luat bacul si m-am inscris la o facultate dar din anumite motive nu ma pot duce la facultate.As vrea sa stiu daca mai pot depune ... (vezi toată discuția)