avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general ce sunt activele imobilizate?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

ce sunt activele imobilizate?

Daca puteti sa ma ajutati sa-mi spuneti va rog ca nu ma pricep deloc la contabilitate, ce sunt activele imobilizate si la ce folosesc? Si ce reprezinta capitalurile proprii?
Cel mai recent răspuns: Daniela Vorovenci , Consultant fiscal 15:15, 13 Mai 2009
Va rog sa imi specificati si mie sursa literaturii de specialitate unde apare asociat termenul de "Imobilizarilor necorporale" cu termenul de "Active fictive"
Va multumesc
Observ ca nu cititi tot textul....din pacate!!!!.. Atunci poate cititi STANDARDELE INTERNATIONALE DE CONTABILITATE , in speta: IAS 16 si IAS 38. Daca mai cititi si EVALUAREA UNEI INTEPRINDERI , atunci o sa mai intalniti si acest termen , mai cu seama cand activele sunt evaluate si se elaboreaza BILANTUL ECONOMIC.
Bilantul economic are la baza Bilantul contabil.Dupa ce avaluam toate elementele patrimoniale calculam ACTIVUL NET COREJAT care din punctul meu de vedere reprezinta oglinda reala a COMPANIEI. Nu putem sa consideram active reale cheltuielile de constituire , concesiuni , brevete, licente, marci de fabricatie samd.
ACTIVELE IMOBILIZATE sunt active detinute pe o perioada mai mare de un an, generatoare de beneficii economice viitoare CEEA ce contravine .
Legislatia internationala le mai numeste si Active fictive deoarece nu sunt generatoare de venituri viitoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Macheta unui website - activ necorporal amortizabil? v_florina v_florina Buna seara, Vreau sa infiintez un SRL-D, a carei activitate va fi exclusiv online, de genul site de informare. Investitiile in active corporale si ... (vezi toată discuția)
Inventariere levantica levantica la ce se refera procedurile inventarierii? (vezi toată discuția)
Incadrare mijloc fix anmih anmih La ce pozitie se pot incadra licente soft specializat achizitionat prin investitii conform 2139/30.11.2004? (vezi toată discuția)