avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 801 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... rolul mandatarului
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

rolul mandatarului

buna. spuneti-mi va rog, eu daca am mandatato pe mama mea sa poarte un proces in numele meu ea are dreptu sa vorbeasca in timpul procesului in caz de vreo nelamurire? pentru ca suntem mai multi frati si fiindca nu suntem acasa am mandatato pe mama si citeodata cind nu-i ceva clar la proces judecatorul nu o lasa pe mama sa ia cuvintul (pentru ca are avocat) iar ceilalti din echipa adversa desi au avocat vorbesc toti odata citi sunt 4-5 insi. ma intreb si va intreb care este rolul mandatarului? e acelasi lucru ca si cum ia-s spune avocatului de la inceput despre ce-i vorba si ma-s duce in lume. ori cu mandatar ori fara mandatar tot aia e. dar tare ma tem sa nu fie un aranjament intre judecator, avocata mea si echipa adversa, sa nu o lase pe mama sa vorbeasca ca astfel sa se poata pierde procesul mai usor. va multumesc pentru timpul acordat
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 14:32, 24 Iunie 2014
Mandatarul va reprezinta interesele in limita mandatului pe care i l-ati acordat.

Inteleg ca in baza acestui mandat a angajat un avocat, ceea ce este ok, avand in vedere ca mandatarul neavocat nu poate pune concluzii orale in fata instantei.

Mama sa discute cu avocatul sau si sa ii spuna acestuia sa se opuna atunci cd se da cuvantul celorlalte parti sau dc judecatorul permite sa permita si mamei in replica sa spuna si dansa cateva cuvinte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reprezentarea prin mandatar gbar gbar Sunt mandatarul neavocat al mamei mele, reclamanta intr-un litigiu civil. Mama are si un avocat care nu o reprezinta deloc deloc bine. Intrebarea 1: pot in ... (vezi toată discuția)
Mandat de reprezentare doberv doberv daca un prieten are pe rol un proces civil si nu stie ce sa vorbeasca in instanta si este si emotiv daca imi face mandat de reprezentare prin notar ma pot duce ... (vezi toată discuția)
Reprezentare in instanta ContSters233678 ContSters233678 Buna ziua, 1. Va rog sa-mi spuneti daca mai este necesara procura notariala cand dreptul de reprezentare este dat prin declaratie verbala facuta in ... (vezi toată discuția)