Buna ziua,
As dori sa intreb cum ar fi mai bine (mai sigur, de fapt) sa procedez pentru a obtine custodia exclusiva a copilului meu de 6 ani, pe care l-am crescut singura si pe care il am dintr-o relatie (care numai relatie nu a fost, in sensul ca nu am avut cu cine sa construiesc ceva). A fost recunoscut de tata cu greu si cu mari insistente din partea mea (si acum regret insistenta, dar m-am gandit la copil), nu a primit bani pentru crestere si educatie, m-am descurcat singura, nu s-a implicat desi eu am insistat mereu sa participe la diverse evenimente din viata copilului (nastere, botez, diverse boli ale copilariei, gradinita, scoala, parc..etc etc). Sunt 9 ani de cand trag de relatia asta bolnava, de un om care este alcoolic si are mari probleme de comunicare, instabilitate emotionala, nu are serviciu si nici nu vrea sa mearga, imprumuta bani si nu-i mai da inapoi...etc. ) iar eu nu doresc sa depind de un astfel de om in cazul in care doresc sa ies din tara cu copilul..Am vorbit cu el, si mi-a spus ca ar fi de acord sa mearga la mediator cu mine sa imi cedeze custodie exclusiva (dar a mentionat cica in gluma "cat imi dai"???) As dori, in acelasi timp, sa fac o sesizare si la politie pentru abandon..etc. observ ca legea "tine" cu dreptul copilului de a avea tata...dar cum sa explic? tatal nu vrea copilul, intelegeti? eu vreau sa merg la sigur sa nu ma mai cramponez de un instabil psihic si alcoolic, care nu stie ce vrea pentru el, dar pentru un copil?
Va rog, daca a prins cineva ideea clar (fara a ofensa pe cineva) sa ma indrumati cum e mai bine, pentru ca nu mai pot trai asa. Ideea ar fi ca daca merg la mediator si el spune de bunavoie ca cedeaza custodia, inseamna ca noi avem o relatie (ceea ce nu e adevarat, nu am fost casatoriti niciodata). Daca ma duc singura direct la tribunal (ceea ce reflecta mult mai bine realitatea pe care o doresc pe hartie), sa nu ma trezesc cu cine stie ce reactii din partea lui (ca ar fi in stare). Va rog....Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns:
chira_chiriac , utilizator
09:49, 23 Iunie 2014